Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βια κατα των γυναικων

Στην ενδυνάμωση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας μέσω της τέχνης αποσκοπεί το έργο RestART, το οποίο θα υλοποιηθεί χάρη στη συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός ROOM FOR ART.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει ως στόχο την ενδυνάμωση γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας μέσω της τέχνης στο πλαίσιο σειράς διαδραστικών εργαστηρίων, κατά τη διάρκεια των οποίων θα καθοδηγούνται από μέντορες/καλλιτέχνες για να διερευνήσουν πτυχές αυτό-ενδυνάμωσης μέσω της τέχνης και της αφήγησης (storytelling) με σκοπό να μετατρέψουν τις προσωπικές τους αφηγήσεις από θύματα βίας σε συνηγόρους που θα ενδυναμωθούν για το δικό τους θετικό μέλλον.

«Mέσα από δομημένα εργαστήρια τέχνης και δημιουργικής αφήγησης, οι γυναίκες θα εμπνευστούν κατανοώντας τις προσωπικές και κοινωνικές δυνάμεις που συμβάλλουν στις σχέσεις τους με τον κόσμο και θα εκφράσουν αυτές τις απόψεις μέσω της τέχνης αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και ενθαρρύνοντας τον διάλογο που θα οδηγήσει σε θετική κοινωνική αλλαγή», προστίθεται.

Ταυτόχρονα, το έργο θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη ικανοτήτων των οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων και ειδικότερα μέσω σεμιναρίου καλών πρακτικών το οποίο θα καταρτίσει τόσο τους μέντορες/καλλιτέχνες που θα εμπλακούν στο έργο όσο και το προσωπικό και τους εθελοντές οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες. Έτσι, το έργο θα έχει μία ισχυρή εστίαση στην ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων αλλά και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων της κοινωνίας των πολιτών στην Κύπρο. Το σεμινάριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2022 και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το έργο RestART – Ενδυνάμωση των Θυμάτων Ενδοοικογενειακής Βίας μέσω της Τέχνης λαμβάνει επιχορήγηση στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021, καταλήγει το δελτίο Τύπου.