Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φρε

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι κάτοικοι των δεκατριών κοινοτήτων του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτήριο της περιοχής.

Η αρχή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Δήμαρχος κατηγόρησε τον ΟΚΥπΥ ότι παραπλανεί το Υπουργείο Υγείας, και έκανε λόγο για επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας, καθώς στους θαλάμους δεν προσφέρεται σωστή φροντίδα στους ασθενείς.

Γιώτης Παπαχριστοφης- Δήμαρχος Πολύς Χρυσοχούς 

Είναι απαράδεκτο για εμάς δεν γίνεται να αφεθεί ο κόσμος να ταλαιπωρείται, ο κόσμος της περιοχής της πόλης Χρυσοσχούς και για οικονομικούς λόγους ο ΟΚΥπΥ να αποφασίσει ότι δεν θα ανοίξουν οι θάλαμοι κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο για εμάς και θα αντιδράσουμε. Ήδη έχουμε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας και κοινοποιήσαμε την επιστολή μας στον υπουργό υγείας

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Σε δηλώσεις από τη Λεμεσό, εξέφρασε έκπληξη για όσα καταγγέλλει ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι τα περισσότερα αιτήματα που έθεσαν οι κοινότητες στη σύσκεψη του περασμένου Δεκεμβρίου, έχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Επισκέφθηκα προσωπικά την Πόλη Χρυσοχούς, τους είπα θα μελετήσουμε όλα τα προβλήματα που έχετε και θα τα λύσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπήρχαν, αν δεν έχω λάθος, περίπου δέκα αιτήματα. Από τα δέκα αιτήματα έχουμε υλοποιήσει τα εννέα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό θέλω να δώσω τα εύσημα στον ΟΚΥπΥ, που αρκετές φορές τον πυροβολούμε χωρίς λόγο

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε την ίδια ώρα πως σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσουν οι θάλαμοι εάν δεν στελεχωθούν επαρκώς από νοσηλευτικό προσωπικό.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Έχουμε πει να ανοίξουμε κάποιους θαλάμους ημερήσιας περίθαλψης κοντά στις Πρώτες Βοήθειες και την ίδια στιγμή, ταυτόχρονα, να γίνει μελέτη επανέναρξης των θαλάμων. Γιατί στόχος μας δεν είναι να ανοίξουμε τους θαλάμους με ρίσκο ανθρώπινες ζωές. Στόχος μας είναι να τις ανοίξουμε σωστά, όπως λειτουργήσαμε.  Να είναι σωστά στελεχωμένο και μελετημένο

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αποκάλυψε μάλιστα πως μέχρι αύριο θα δοθεί γραπτή εισήγηση προς τον ΟΚΥΠΥ, για λειτουργία ημερήσιας φροντίδας στο νοσοκομείο Πόλης η οποία θα γίνεται σε συνεργασία με τους γιατρούς του νοσοκομείου Πάφου, κάτι το οποίο απορρίπτουν οι κοινότητες της περιοχής.