Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ποι

Ελλείψεις και λανθασμένους χειρισμούς, καταγγέλλει μέσω του ΑΝΤ1 ο πατέρας του 11χρονου Μαρίνου, o οποίος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μετά από τροχαίο που είχε στις 5 Οκτωβρίου.

«Κάθε μέρα επιάναν μου τον από το Μακάρειο Νοσοκομείο και επέρναν μου τον στο Γενικό για να του κάμουν αξονικό γιατί δεν υπάρχει αξονική τομογραφία στο Μακάρειο. Αυτή η μεταφορά εμπορούσε να χάσω το μωρό μου μέσα στο ασθενοφόρο σαν το επέρναν στο Γενικό», είπε ο πατέρας του 11χρονου, Γιώργος Μαρίνου.

Η αξονική τομογραφία έδειξε πως ο 11χρονος είχε οίδημα στον εγκέφαλο και έπρεπε να παραμείνει σε καταστολή. Ωστόσο η πίεση στον εγκέφαλο ανέβαινε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει ο πατέρας, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιδίου και την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, να έρθει από την Ελλάδα ειδικός ιατρός, ο οποίος και χειρούργησε εκ νέου τον 11χρονο.

Γιώργος Μαρίνου

Περιμένω από τον γιατρό που τον βλέπει τώρα να μου κάνει μια έκθεση γιατί με τα φάρμακα που του έδιναν στο Μακάρειο προκάλεσαν καρδιακά του μωρού, ήρθε επηρεάστηκε το συκώτι του μωρού, μέσα σε τρεις ημέρες αυτά

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου υπογράμμισε πως βρίσκεται στη διάθεση των γονέων του 11χρονου και ότι οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τη ζωή του.

Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνούμε λεπτομερώς κάθε παράπονο σχετικά με τον ισχυρισμό στην ανταπόκριση και την εξυπηρέτηση στα νοσοκομεία μας και αποτελεί καθήκον μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Όμως την ίδια ώρα τονίζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο έργο της παιδοχειρουργικής κλινικής του Μακάρειου νοσοκομείου

Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Οι συγκεκριμένοι ιατροί που έχουν τύχει της περίθαλψης του συγκεκριμένου παιδιού είναι γιατροί που έχουν σώσει αρκετές ζωές, αρκετά χρόνια και είναι εκεί αποδεδειγμένα ας μην τους πυροβολούμε άδικα. Προσωπικά κοντά μου δεν έχει έρθει καμιά καταγγελία, εάν υπάρξει καταγγελία θα την δω και θα τη μελετήσω

Κρατά κλειστά τα χαρτιά της η ΕΔΥ

Αποφασίζεται αύριο από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, κατά πόσον θα τεθούν ή όχι σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας, οι δύο γιατροί στο Μακάρειο Νοσοκομείο που φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή.

«Θέματα σαν αυτά είναι εμπιστευτικής φύσεως γιατί έχουν θέματα εμπιστευτικού χαρακτήρα και αφενός από την άλλη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία δεν μπορούμε να αναφέρουμε οτιδήποτε», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΥ, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Χθες οι δύο γιατροί υπέβαλαν γραπτή ένσταση, ώστε να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα, με τους νομικούς τους συμβούλους να ζητούν παράταση 24ων ωρών για να καταθέσουν περισσότερα στοιχεία.