Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας μας για ελευθερία, δικαίωση και απαλλαγή της πατρίδας μας από τον επιδρομέα, λένε οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε την Τρίτη στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Εξέφρασαν ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης, λέγοντας ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις.

Σε σύντομη δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Σπανός, Πρόεδρος των Συνδέσμων, ανέφερε ότι ήρθαν σήμερα στο Προεδρικό σπρωγμένοι από την ανάγκη να διαβιβάσουν τις δικές τους αλήθειες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «και οι δικές μας αλήθειες είναι ότι χρειαζόμεθα αγώνα απελευθέρωσης της πατρίδας από τον τουρκικό ζυγό».

Συνέχισε λέγοντας ότι για την απελευθέρωση χρειαζόμαστε εξοπλισμό και είναι ανάγκη να οπλισθεί ο λαός για να αντιμετωπίσει τον επαπειλούμενο πόλεμο και τον Ερντογάν «ο οποίος ουρλιάζει από πρωίας μέχρι νυκτός ότι θα κάνει ένα πόλεμο σφαγής εναντίον μας».

«Και αισθανόμασταν μέχρι πρότινος εντελώς απροπαράσκευοι και απροετοίμαστοι. Φεύγουμε από το Προεδρικό με πολλή ικανοποίηση για όσα μας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για τις διαβεβαιώσεις που έχουμε ακούσει, για τις οποίες δεν θα κάνουμε λόγο αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Σπανός ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη για αγώνα της διαφώτισης, κυρίως εκ μέρους των Συνδέσμων Αγωνιστών.

«Μαχόμαστε με ομιλίες, με άρθρα και με διακηρύξεις προς τοn λαό, νιώθουμε την αγάπη του λαού, ο λαός εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη του αγώνα, εξακολουθεί να σέβεται και να εκτιμά τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και θέλει να είναι μαζί μας σε αυτό των αγώνα της ελευθερίας και της δικαίωσης και της απαλλαγής της πατρίδας από τον επιδρομέα», ανέφερε.