Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρια

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (11/10) οι χονδρέμποροι για να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας. Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο λόγος που οι χονδρέμποροι βγήκαν στους δρόμους σχετίζεται με την έξωση που υφίστανται από τα κτήρια στα οποία στεγάζονται στην περιοχή ΣΟΠΑΖ στη Λευκωσία.

Ο κ. Ιωσήφ μιλώντας στην αντιπροσωπεία ανέφερε ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για επίλυση του θέματος.

Σημείωσε, επίσης,  ότι η πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να αναμένουν να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαβούλευσης. 

«Η διάθεση για συνεργασία υπάρχει. Δεν είναι θέμα για το οποίο δεν υπάρχει λύση» είπε ο κ. Ιωσήφ.

Η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Ιωσήφ, αντιλαμβάνεται το σημαντικό ρόλο των χονδρεμπόρων στην εφοδιαστική αλυσίδα, στην οικονομία του τόπου και στην κοινωνία, γενικότερα.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Λευκωσίας ζητά από τους χονδρέμπορους, μετά και από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να εκκενώσουν τον χώρο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμος Λευκωσίας εξήγησε ότι αναγνωρίζει πλήρως το δικαίωμα των χονδρεμπόρων, όπως και κάθε άλλης επαγγελματικής ομάδας, στη διαμαρτυρία, ωστόσο κρίνει την απόφαση τους πρόωρη και βεβιασμένη. 

Λόγω της διαμαρτυρίας, νωρίτερα σήμερα είχε κλείσει και ο δρόμος μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο έχει τώρα ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά. Στο σημείο βρέθηκαν και μέλη της Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χονδρέμποροι πραγματοποίησαν πορεία στις 08:30 το πρωί από το ΓΣΠ προς το Προεδρικό Μέγαρο όπου και κατέληξε η διαμαρτυρία.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1:

διαμαρτυρια
διαμαρτυρια
διαμα