Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μακαρειο νοσοκομειο

Την Τετάρτη θα αποφασίσει τελικά η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για το  αν θα θέσει σε διαθεσιμότητα ή όχι τους δύο ιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου,  στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης θανάτου της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο  Μακάρειο τον περασμένο Μάρτιο.  

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, οι ιατροί υπέβαλαν σήμερα γραπτή ένσταση ώστε να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα, με τους νομικούς τους συμβούλους να ζητούν ταυτόχρονα επιπλέον παράταση ώστε να καταθέσουν περισσότερα στοιχεία και να τοποθετηθούν επί της επιστολής που απέστειλε ο Υπουργός Υγείας, με την οποία ζητούσε την απομάκρυνση των ιατρών από τα καθήκοντά τους μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών από την αστυνομία . Το συγκεκριμένο αίτημα έγινε αποδεκτό από την ΕΔΥ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η τελική απόφαση της επιτροπής θα ληφθεί μεθαύριο Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα είχε ζητήσει τη διαθεσιμότητα των δύο ιατρών, μετά και το αποτέλεσμα της έρευνας  διοικητικού λειτουργού που είχε διορίσει ο ίδιος, σύμφωνα με την οποία υπάρχει θέμα ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας από τρία πρόσωπα. 

Ο τρίτος ιατρός ωστόσο, είναι πανεπιστημιακός και ως εκ τούτου είναι ο πρύτανης του πανεπιστημίου και ΟΚΥΠΥ που θα πρέπει να αποφασίσουν αν υπάρχει λόγος διακοπής της συνεργασίας μαζί του, μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας. Την έρευνα διεξάγει η αστυνομία, στη βάση οδηγιών της νομικής υπηρεσίας.