Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ψυχικη υγεια

Με σλόγκαν «Κάνοντας τη Ψυχική Υγεία και Ευεξία προτεραιότητα για όλους» εορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς περισσότερα από 450 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, οι οποίες έξι στις δέκα φορές ξεκινούν στην εφηβεία.

Άντρη Χασαμπουλή – Οργανωτική Γραμματέας Συνδέσμου Προστασίας Ψυχικής Υγείας

Πρέπει οπωσδήποτε να ξυπνήσουν όλοι. Αυτοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, δεν διαφέρουν από ανθρώπους άλλους οι οποίοι αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα χρειάζονται να αντιμετωπιστούν ισότιμα

 

Κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 25% στο ποσοστό των ατόμων που ανέπτυξαν αγχώδη και καταθλιπτική διαταραχή. Ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πριν από την πανδημία ένας στους οκτώ πολίτες παγκοσμίως ζούσε με κάποιο είδος ψυχικής διαταραχής

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ψυχικής Υγείας μίλησε για το «κόλλημα» που υπάρχει στο νομοσχέδιο της κοινοτικής φροντίδας ψυχικής φροντίδας το οποίο βρίσκεται στα συρτάρια της Βουλής από το 2005.

Εύη Αντωνιάδου Μάγου – Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ψυχικής Υγείας

Είναι ένα μεγάλο θέμα για τους ανθρώπους που ζουν έξω και χρειάζονται την στήριξη μας. Εμείς καθοδηγούμε και δύο κοπέλες οι οποίες είναι υπεύθυνες εργοθεραπείας. Βρίσκουμε δουλείες για ασθενείς που ζουν εκτός του νοσοκομείου και μετά παρακολουθούμε και τα αφεντικά και τους υπαλλήλους»

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί όλους τους εμπλεκομένους να συμβάλουν ώστε να τεθεί ως προτεραιότητα η ψυχική υγεία και ευημερία για όλους.