Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πανεπιστημιο κυπρου

Συνεχίστηκε, από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η κόντρα μεταξύ τους Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, με αφορμή τις παράνομες κατά την Ελεγκτική άδειες που παραχωρούσε το Πανεπιστήμιο σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε άλλο προσωπικό.

Η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, αφού επιχείρησε να μεταφέρει τη συζήτηση σε προηγούμενη υπόθεση, όπου η Ελεγκτική Υπηρεσία ασχολήθηκε με το ταξίδι προσωπικού του Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη,  κατηγόρησε με τη Υπηρεσία  για  ασέβεια προς το ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Μάριος Πετρίδης – Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Ζητήσαμε τα στοιχεία, μας τα υπέβαλε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και δεν επανήλθαμε. Θυμίζουμε κύριε Κυριάκου ότι το θέμα που προέκυψε για το Πανεπιστήμιο αφορούσε την παράνομη παραχώρηση αδειών σε Διοικητικό προσωπικό και την παράνομη τηλεργασία.

 

Δόξα Κομοδρόμου – Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου

Κύριε Πετρίδη συνδέσατε την άδεια του προσωπικού με τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές. Πως είναι δυνατό αυτό και μόνο να μην προσβάλει το ίδιο το Ανώτατο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα.

 

Μάριος Πετρίδης – Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Το Σώμα των εκλεκτόρων αποτελείται και από Διοικητικό Προσωπικό, στο Διοικητικό Προσωπικό χορηγούνται κατά την άποψη μας με παράνομη τρόπο άδειες που δεν θα έπρεπε να χορηγούνται.

 

Με  την παραχώρηση των αδειών και την τηλεργασία, εξοικονομήθηκαν αρκετά χρήματα από την εξοικονόμηση ενέργειας, αντέτεινε η Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου. 

Δόξα Κομοδρόμου – Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου

Αλίμονο να χαθεί αυτή η αυτονομία και να σταματήσει να λειτουργεί ελεύθερα για το εκπαιδευτικό ή τον ερευνητικό του ρόλο.

 

Μάριος Πετρίδης – Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Αυτονομία δεν σημαίνει ασυδοσία και έλλειψη λογοδοσίας.

 

Ο κ. Πετρίδης διερωτήθηκε παράλληλα  πως  συνάδει η τηλεργασία με επαγγέλματα όπως:  νοσηλευτικός λειτουργός, βοηθός γραφείου, συντηρητής και επιστάτης.