Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια βιομηχανικη
*Φωτογραφία Αρχείου

Διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια των Βιομηχανικών Περιοχών, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Δήμο Στροβόλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, της Ένωσης Δήμων Κύπρου, της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, της ΟΕΒ και του ΕΒΕΛ, όπως και ακαδημαϊκοί συνεργάτες του Δήμου από το Κέντρο Αριστείας CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Στροβόλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά εντός της βιομηχανικής περιοχής  Στροβόλου, σημειώνοντας ότι ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία για συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων για εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών και  ανθρωπογενών καταστροφών στις βιομηχανικές περιοχές.

O κ. Παπαχαραλάμπους κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν με τελικό σκοπό την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων το συντομότερο  για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων  στο περιβάλλον, στην περιούσια και κυρίως στην ανθρώπινη ζωή.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη προσέγγιση και έθεσαν χρονοδιαγράμματα για περαιτέρω προώθηση του θέματος. Στόχος μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης να καταρτιστεί σχέδιο εκκένωσης και σχέδιο δράσης για υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να καταστεί η  Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου πρότυπο σε θέματα διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων.