Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου
*Φωτογραφία από την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Νομική Υπηρεσία στις 8 Οκτωβρίου 2022

Ο αγώνας της οικογένειας του Θανάση Νικολάου για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται. Η κυρία Ανδριάνα Νικολάου δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ότι η οικογένεια δεν είναι πλέον μόνη της.

Το θέμα πλέον αφορά ολόκληρη την Κύπρο, με την έκταση που έχει πάρει η συγκεκριμένη υπόθεση να επιβεβαιώνεται και στη μαζικότητα της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (08/10) έξω από τη Νομική Υπηρεσία.

Ανδριάνα Νικολάου: «Έχω ευθύνες τώρα, γιατί δεν είμαι μόνη μου, όπως τόσα χρόνια που φώναζα και κανένας δεν με άκουγε».

«Η κυρία Ανδριάνα είναι εμείς», βροντοφώναξαν με μια φωνή οι πολίτες που έσπευσαν στο σημείο για να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη τους στη μητέρα του αδικοχαμένου Θανάση Νικολάου.

Περισσότερα για τη διαμαρτυρία του Σαββάτου ΕΔΩ.

«Έχω ευθύνες τώρα, γιατί δεν είμαι μόνη μου, όπως τόσα χρόνια που φώναζα και κανένας δεν με άκουγε», υπογράμμισε η κυρία Ανδριάνα Νικολάου.

Τα δύο αιτήματα της οικογένειας

Η οικογένεια του Θανάση στρέφει πλέον την προσοχή της σε δύο συγκεκριμένα αιτήματα. Το ένα αφορά στο να της δοθεί αυτούσιο ολόκληρο το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου και το άλλο στην επιστροφή του κύριου Μάτσα στις έρευνες που διεξάγονται από την Αστυνομία για την υπόθεση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, απέστειλε στην οικογένεια επιστολή με την οποία την ενημερώνει ότι προτίθεται να της δώσει το πόρισμα, χωρίς ωστόσο τη συμπερίληψη συγκεκριμένων ονομάτων. Μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν διόρισε εκ νέου τον κ. Μάτσα στη ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, όπως έπραξε για τον κ.Αλεξόπουλο, με την δικαιολογία ότι  δημοσίευσε σημαντικά μέρη του πορίσματος αγνοώντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τη Γενική Εισαγγελία.

Οι δύο αυτές εξελίξεις έχουν απογοητεύσει την οικογένεια, της οποίας η εμπιστοσύνη προς Αστυνομικές Αρχές και όχι μόνο έχει κλονιστεί προ πολλού, όπως ανέφερε η κ. Ανδριάνα.

«Να μας δοθεί το πόρισμα αυτούσιο για να το μελετήσουμε και να βοηθήσουμε στη συνέχεια τις έρευνες. Με την απομάκρυνση του Μάτσα από τις έρευνες… μας αφήνει υπονοούμενα ότι θα συνεχιστεί η συγκάλυψη των εμπλεκόμενων και αυτός είναι και ο λόγος που δεν μας δίνουν το πόρισμα αυτούσιο», είπε.

Η Ανδριάνα Νικολάου δήλωσε ότι η οικογένεια βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης του Γενικού Εισαγγελέα όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, έτσι ώστε να αποφασίσει τα επόμενα της βήματα. Ο αγώνας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, δεν τελείωσε.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: