Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφη Δράκου μνημόσυνο

Σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την τουρκική κατοχή, το παράδειγμα του Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου και Χρύσανθου Μυλωνά,  πρέπει να μας καθοδηγεί, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου.

Σε χαιρετισμό της την Κυριακή, στο μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ, Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου και Χρύσανθου Μυλωνά, η Υπουργός ανέφερε ότι βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες μας Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου και Χρύσανθο Μυλωνά, δύο νέους που έκαναν την υπέρτατη θυσία για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε σε ένα δημοκρατικό και ισότιμο ευρωπαϊκό κράτος.

"Γιατί ο Ευαγόρας και ο Χρύσανθος δεν είναι πια δύο νέοι από τον Αμίαντο και τη Γαλάτα αλλά δύο σύμβολα αυτοθυσίας, ανιδιοτέλειας και αγάπης για την πατρίδα", ειπε.

Σημείωσε ότι σε μια εποχή όπου η πατρίδα μας εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την τουρκική κατοχή, το παράδειγμα του Ευαγόρα και του Χρύσανθου πρέπει να μας καθοδηγήσει ώστε να μείνουμε πιστοί στις αρχές και τα ιδανικά που τόσο απλόχερα μας δίδαξαν μέσα από τον ηρωικό τους θάνατο.

"Τα λόγια πολύ φτωχά για να υμνήσουμε τη θυσία τους. Γιατί στους ήρωες μας οφείλουμε όχι μόνο την ύπαρξη και την ανεξαρτησία μας ως Κυπριακή Δημοκρατία αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια μας ως ελεύθεροι άνθρωποι".