Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Κύκλο διαβουλεύσεων με ασφαλιστικές εταιρείες ώστε τα άτομα με εμπειρία καρκίνου να αποκτήσουν δικαίωμα σε ασφαλιστικές καλύψεις και κατ’ επέκταση σε χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ο Υπουργός Υγείας.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Σκοπεύω τις επόμενες μέρες να συγκαλέσω μια σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας παρουσία των ασφαλιστικών εταιρειών. Ελπίζω να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τις ασφαλιστικές εταιρείες σε αυτό το δίκαιο αίτημα των ανθρώπων που έχουν περάσει τον καρκίνο

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως ανακοίνωσε από την χθεσινή πορεία με τις ροζ φιγούρες, το ζήτημα θα ρυθμιστεί νομοθετικά.

Με πρόταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να ρυθμιστεί αυτό το θέμα. Να μπορούν όπως όλοι οι συνανθρώποι μας να εξασφαλίζουν ασφαλιστικές καλύψεις ώστε να μπορούν να συνάψουν δάνεια με τις τράπεζες. Είναι ένα λογικό αίτημα γιατί η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίζεται και μετά τη θεραπεία του καρκίνου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξάλλου, ζητά όπως το αργότερο μέχρι το 2025 όλα τα κράτη μέλη να εγγυούνται το δικαίωμα στη λήθη για όλους τους καρκινοπαθείς, δέκα χρόνια μετά το τέλος της θεραπείας τους, και πέντε χρόνια μετά, αν είχαν διαγνωστεί πριν τα 18 τους χρόνια.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

Στόχος μας είναι η χώρα μας να εναρμονιστεί με αυτή την οδηγία πολύ πιο γρήγορα και όχι το 2025

Εφτά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη κατοχυρώσει νομικά το δικαίωμα του ασθενούς στη λήθη ενώ άλλα κράτη μέλη έχουν κατοχυρώσει αυτό το δικαίωμα μέσα από νομοθεσίες που αφορούν στην καταπολέμηση των διακρίσεων.