Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία γυναίκες υπαξιωματικοί

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν για 5η φορά οι γυναίκες υπαξιωματικοί που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά και οικογένειες τους, διαμαρτυρόμενοι ότι τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης και διάκρισης στην εργασίας τους, λόγω φύλου.

Επέδωσαν μάλιστα ψήφισμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, το οποίο παρέλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Ανδρέας Ιωσήφ.

Ο οποίος ανέφερε ότι, «πρόκειται για ένα θέμα το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τη δεκαετία του 1990 και έτυχε σε αυτή τη Κυβέρνηση να το διαχειριστεί. Σας διαβεβαιώνω ότι θα το διαχειριστεί. Η Κυβέρνηση ενεργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους πάντα υπό τη νομική καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας».
 
Ο Ανδρέας Ιωσήφ ανακοίνωσε παράλληλα πως την ερχόμενη Τετάρτη η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδου έχει συγκαλέσει σύσκεψη για συζήτηση του συγκεκριμένου ζητήματος, στην οποία θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας.

 Ο δικηγόρος των γυναικών Υπαξιωματικών, Γεώργιος Καραπατάκης δήλωσε πως

Είναι αδιανόητο, μια ανεξάρτητη αξιωματούχος του κράτους, Επίτροπος Διοικήσεως να διαπιστώνει από το Δεκέμβριο του 2021, ότι οι γυναίκες αυτές έχουν υποστεί διάκριση με βάση το φύλο, τόσο στην πρόσβαση στην εργασία όσο και στην επαγγελματική ανέλιξη και να υποχρεώνονται οι πολίτες να βγουν στους δρόμους για να συγκινηθούν οι κυβερνώντες να αποκαταστήσουν τις γυναίκες

Την υποστήριξη τους εξέφρασαν και βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων που παρέστησαν στην εκδήλωση και προέβησαν σε δηλώσεις.