Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηλιος

Αίθριο σκηνικό κατά τις πρωινές ώρες, ενδεχόμενο βροχόπτωσης κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές. Αυτό αναμένεται να είναι το μοτίβο που θα κινηθεί ο καιρός σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, Κυριακή (09/10), το ηλιόλουστο σκηνικό ενδέχεται να εναλλαχθεί με μουντό, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναπτύσσονται δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά.

Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Τετάρτη, ενώ σήμερα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 29 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, και σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα νότια παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ενώ αργότερα στα προσήνεμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα βόρεια, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο μετά το μεσημέρι θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Την Τετάρτη το απόγευμα υπάρχει και ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δείτε τον καιρό live: