Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκδήλωση Europa Donna

«Καρκίνος του Μαστού, ο δικός μου καρκίνος». Αυτό ήταν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το βράδυ το Κέντρο Μαστού, με αφορμή το μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Όπως δήλωσε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Μαστού Κύπρου, δρ. Μιχάλης Θεοφάνους «εμείς προχωράμε ένα μήνα και λέμε και σωστή αντιμετώπιση διότι αυτό που πέτυχε το κέντρο εδώ και νομίζω έχει καταξιωθεί είναι με τις θεματικές ομάδες κατάφερε να δίνεται η σωστή επιλογή στην κάθε γυναίκα για αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού».

Σε μία σημαντική απαίτηση των γυναικών με καρκίνο, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου καλώντας τους πολίτες να δηλώσουν παρόν αύριο Σάββατο στην πορεία με τις ροζ φιγούρες.  

Η πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, Μαίρη Περδίου δήλωσε ότι

Φέτος θα περπατήσουμε πάλι μαζί για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη λήθη. Θα διεκδικήσουμε για όλους τους καρκινοπαθείς να έχουν δικαίωμα σε ασφαλιστικές καλύψεις και κατ’ επέκταση σε χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις. Είναι η μόνη φορά που θέλουμε να ξεχαστεί το ιατρικό μας ιστορικό

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο δρ. Βασίλης Μακρής για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον τομέα τις χειρουργικής του μαστού.