Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βίκτωρας Παπαδόπουλος

Την παραίτηση του από τη θέση που κατείχε στο Υπουργείο Εξωτερικών υπέβαλε πριν από λίγο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Πληροφορίες του ant1live αναφέρουν ότι εντάσσεται στο επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία Νίκου Χριστοδουλίδη.

O κ. Παπαδόπουλος είχε αποσπαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Ιούνιο το 2021, ενώ προηγουμένως ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου στο Προεδρικό. Είχε διατελέσει και αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Στην επιστολή παραίτησής του δεν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε παραίτηση και εκφράζει ευχαριστίες για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1live μετά την παραίτησή του ο κ. Παπαδόπουλος θα ενταχθεί στο επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παπαδόπουλου: 
 

«Φίλε κ. Πρόεδρε,

Δια της παρούσης επιθυμώ να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του συμβούλου/συνεργάτη σας.

Από τα βάθη της καρδιάς μου εκφράζω θερμότατες ευχαριστίες για την ευκαιρία που μου δώσατε να υπηρετήσω δίπλα σας την Κυβέρνηση και τη χώρα, από σχεδόν την αρχή της θητείας σας μέχρι και σήμερα, είτε ως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είτε ως Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε ως Σύμβουλος/συνεργάτης σας.

Ήταν για μένα προνόμιο να βρίσκομαι καθημερινώς αυτά τα εννέα χρόνια στο πλάι σας και να συμβάλλω και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις στον επιτυχή αγώνα που δώσατε σε όλα τα μέτωπα, κάτω από δύσκολες, και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και από τις πλέον αντίξοες συνθήκες μετά το 1974.

Το έργο σας κ. Πρόεδρε είναι τεράστιο και η προεδρία σας χαρακτηρίζεται από τη διάσωση της οικονομίας από χρεοκοπία, την επαναφορά της σε λεωφόρους ανάπτυξης και επιστροφής στις αγορές και τη μείωση του τεράστιου ποσοστού ανεργίας, σχεδόν σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης.

Οι μεταρρυθμίσεις, στις οποίες η Κυβέρνηση σας προχώρησε θα αποτελούν σημείο αναφοράς στις δεκαετίες που έρχονται, τόσο σε ό,τι αφορά την εισαγωγή του ΓΕΣΥ, το κράτος πρόνοιας με το ΕΕΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δικαιοσύνη όσο και σε τόσους άλλους τομείς.

Μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι κοντά σας και να παρακολουθήσω τις ειλικρινείς και άοκνες προσπάθειες που καταβάλατε προς επίλυση του Κυπριακού οι οποίες, δυστυχώς, την ώρα της κρίσης προσέκρουσαν στην τουρκική αδιαλλαξία.

Τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική είναι απτά. Επί των ημερών σας η χώρα μας αναβαθμίστηκε όχι μόνο εντός της ΕΕ, αλλά απέκτησε ένα σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με στέρεες συνεργασίες οι οποίες αποδίδουν καρπούς προς όφελος του κυπριακού λαού. Αυτή η επιτυχημένη εξωτερική σας πολιτική επέτρεψε σε εταιρείες κολοσσούς να έρθουν στην κυπριακή ΑΟΖ με τα γνωστά και μετρήσιμα αποτελέσματα. 

κ. Πρόεδρε,

για άλλη μια φορά θέλω να εκφράσω την τα ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε πρόσωπο μου αυτά τα εννέα χρόνια και για να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντοτε στη διάθεση σας.

Πιστεύω ότι υπηρέτησα τη χώρα και την Κυβέρνηση, μέσα από τα αξιώματα που μου εμπιστευθήκατε, με αφοσίωση, ευσυνειδησία και καταβάλλοντας όλες μου τις δυνάμεις, ώστε με να επιτύχετε στο έργο σας για το κοινό καλό.   

Με τιμή,

Βίκτωρας Παπαδόπουλος»