Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μακαρειο νοσοκομειο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ποινική έρευνα για το θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, που «έσβησε» στο Μακάρειο Νοσοκομείο τον περασμένο Μάρτιο.

Στόχος να διαπιστωθεί κατά πόσον υπήρξε ιατρική αμέλεια και εάν προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου

Οι ανακριτές έχουν ήδη ξεκινήσει τη λήψη καταθέσεων ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή σίγουρα είναι υπόθεση που θα πρέπει να ληφθούν αρκετές καταθέσεις από χώρους όπου αναφέρονται στην συγκεκριμένη έκθεση. Η υπόθεση αυτή έχει έρθει κοντά μας  μέσα του Σεπτέμβρη, ημερομηνία όπου ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε από το Υπουργείο Υγείας μετά από καταγγελίες της οικογένειας της 15χρονης. Διορίστηκε ερευνών λειτουργός ο οποίος αποφάνθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια από τρία πρόσωπα. Δύο γιατρούς στο Μακάριο Νοσοκομείο και ένα πανεπιστημιακό γιατρό.

Διαπίστωση στην οποία προέβη και η Νομική Υπηρεσία η οποία έδωσε οδηγίες στην αστυνομία για έναρξη ποινικής έρευνας, ενώ η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας θέτει θέμα διαθεσιμότητας των δυο γιατρών.   

«Τα άτομα αυτά έχουν μέχρι την Δευτέρα να υποβάλουν την οποιαδήποτε ένσταση για την πρόθεση της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας. Δεν μπορούμε να μιλούμε για ιατρική αμέλεια αλλά για πιθανή ιατρική αμέλεια το οποίο θα διερευνήσει η αστυνομία και θα αποφασίσει η εισαγγελία το τι θα πράξει περαιτέρω», σχολίασε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Η 15χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού και βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση. Άφησε την τελευταία της πνοή ένα χρόνο αργότερα από αιμορραγία σε νέο χειρουργείο που υποβλήθηκε, και κατά το οποίο εντοπίστηκε μεγαλύτερο ιατρικό πρόβλημα. Με αποτέλεσμα οι γονείς της ανήλικης να καταγγέλλουν αδράνεια.