Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος

Το Υπουργείο Υγείας φιλοξενεί αύριο στην Κύπρο μια σημαντική συνάντηση εμπειρογνωμόνων, με θέμα την επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορωνοϊού, και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα όχι μόνο η επιστημονική κοινότητα αλλά και οι κυβερνήσεις μαζί με τους αρμόδιους φορείς.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ένας σημαντικός επιστήμονας, ο καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και Διευθυντής του Κέντρου Θρόμβωσης και Καρκίνου στο Παρίσι, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος φιλοξενήθηκε στα Νέα του ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι πανδημίες σε κάποια φάση τελειώνουν, ωστόσο η Κεντρική Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, μπαίνει στο 8ο κύμα του κορωνοϊού όπως προβλεπόταν και χρειάζεται πάλι κάποια προσοχή από πλευράς πολιτών και κυβερνήσεων.

Αναφέρθηκε στην πολύ καλή διαχείριση που έκανε η Κύπρος από την έναρξη της πανδημίας, η οποία δίνει πλεονέκτημα στη χώρα μας για το μέλλον.

Η επιτυχία της Κύπρου, όσον αφορά την πανδημία, «κρύβεται», σύμφωνα με τον Καθηγητή, στο οργανωμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που διαθέτει, στην σωστή επιδημιολογική επιτήρηση και στο καθαρό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ειδικού, ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για το χειρότερο σενάριο και οι αρμόδιοι πρέπει να εστιάζουν στο τρίπτυχο: ενημέρωση, εμβόλια και ενδυνάμωση συστημάτων υγείας.

Γενικότερα η προσοχή όλων των κυβερνήσεων στρέφεται στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για ορθή προετοιμασία όσον αφορά στην αντιμετώπιση νεών ενδεχόμενων προκλήσεων στον τομέα της υγείας. 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: