Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μακαρειο νοσοκομειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται  ποινική έρευνα  σε σχέση με το θάνατο της 15χρονης, Ιωάννας Σκορδή, που «έσβησε» στο Μακάρειο Νοσοκομείο τον περασμένο Μάρτιο  μετά από οδηγίες έδωσε η Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν, ή όχι ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, από την έρευνα που διέταξε το Υπουργείο Υγείας, μετά και από τις καταγγελίες των γονιών της 15χρονης, αλλά κι έπειτα από τη μελέτη της Νομικής Υπηρεσίας, διαπιστώνεται ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια, όσον αφορά τον θάνατο της ανήλικης.

Πάντως, ο φάκελος της Νομικής Υπηρεσίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας από τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η λήψη καταθέσεων.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας έχει  ήδη ενημερώσει τους εμπλεκόμενους γιατρούς πως λόγω της αστυνομικής έρευνας που έχει διαταχθεί εναντίον τους, θα εξετάσει θέμα διαθεσιμότητας τους. Οι γιατροί από πλευράς τους έχουν το δικαίωμα της γραπτής ένστασης έως τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η 15χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση για μεταμόσχευση νεφρού και  άφησε την τελευταία της πνοή  ένα χρόνο μετά  έπειτα από νέο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε κατά την διάρκεια του οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε όγκους, κάτι που δεν εντοπίστηκε  πριν την επέμβαση.