Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δεσμοφυλακες

Πίσω στα καθήκοντα τους επέστρεψαν σήμερα ΟΙ δεσμοφύλακες, της παγκύπριας  συντεχνίας «ΙΣΌΤΗΤΑ».

Ανέστειλαν την επ’ αόριστον απεργία, δίδοντας χρονικό περιθώριο τριών μηνών για διάλογο και επίλυση των προβλημάτων τους. Ενώ παράλληλα απέρριψαν την πρόταση του προέδρου της δημοκρατίας, η οποία όπως τονίζουν ικανοποιούσε μόνο το ένα από τα τρία αιτήματα τους και εκείνο κατά το ήμισυ.

Πρόδρομος Χριστοφή – Πρόεδρος Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ»

Τα απέρριψε τα άλλα θεωρεί ότι δεν πρέπει να αναβαθμιστεί η κλίμακα γιατί θεωρεί  ότι τα απαιτούμενα προσόντα για την θέση δεν δικαιολογούν χωρίς όμως πιστεύω να επέλθει στην ουσία των καθηκόντων των δεσμοφυλάκων είναι έγκλειστοι  κινδυνεύουν καθημερινά από ταραχές από τραυματισμούς

 

Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για παροχή ειδικού επιδόματος 120 ευρώ, σύμφωνα με τους δεσμοφύλακες, είναι εξευτελιστική και δεν ανταποκρίνεται στις ιδιάζουσες συνθήκες του επαγγέλματός τους.

Πρόδρομος Χριστοφή – Πρόεδρος Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ»

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης  να αναστείλουμε τα απεργιακά μέτρα  να δώσουμε την ευκαιρία στον διάλογο με την εργοδοτική πλευρά και στις 13/1/2023 την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουμε νέα γενική συνέλευση

 

Την ίδια ώρα ο κλάδος δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ αποδέχθηκε την πρόταση του πρόεδρου της δημοκρατίας για παροχή ειδικού επιδόματος 120 ευρώ. Ενώ να αναφέρουμε ότι η πρόταση του προέδρου της δημοκρατίας προνοεί και την πρόσληψη νέων δεσμοφυλάκων για αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης.