Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στεφη δρακου

«Ως πολίτης, ως μητέρα θέλω να εκφράσω τη λύπη μου στη μάνα του Θανάση γιατί μετά 17 χρόνια άρχισε να ξετυλίγεται  αυτή η υπόθεση», ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου για την υπόθεση του θανάτου του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου το 2005, λέγοντας ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, στα πλαίσια της δικής της αρμοδιότητας, για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σε δηλώσεις στη διάρκεια της επίσκεψης της στον αστυνομικό σταθμό Λάνιας, στα πλαίσια περιοδείας της στην ορεινή Λεμεσό. Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου ανέφερε ότι οι αστυνομικές έρευνες και γενικά ο χειρισμός της υπόθεσης αποτελεί αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα. «Στα πλαίσια των δικών μου αρμοδιοτήτων μπορώ να σας πω ότι παρακολουθώ την υπόθεση, ενημερώνομαι και σας διαβεβαιώνω ότι είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει και στα πλαίσια της δική μου αρμοδιότητας θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Εκφράζω τη λύπη μου ως πολίτης και ως μητέρα προς τη μάνα του Θανάση. Λυπούμαι πραγματικά γιατί μετά από 17 χρόνια ξετυλίγεται αυτή η υπόθεση. Μακάρι να μπορούσαμε να πηγαίναμε πίσω» ανέφερε.

Η Στέφη Δράκου αναφέρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο της στην παρουσία του Υπουργού Υγείας και του Αρχηγού Αστυνομίας όπου τέθηκε το θέμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, χωρίς όμως να διευκρινίσει κατά πόσο έχουν ληφθεί αποφάσεις. 

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ερωτήθηκε επίσης για την επικείμενη επίσκεψη της Επιτροπής της Ευρωβουλής για τις παρακολουθήσεις. Όπως είπε, δεν έχει τύχει καμίας επίσημης ενημέρωσης. «Επίσημα δεν έχω πάρει καμία επιστολή ή γραπτή ειδοποίηση για αυτό και δεν μπορώ να πω υπεύθυνα τι αναμένεται από την Κύπρο ή ποιους θα θέλουν να συναντήσουν» ανέφερε η Στέφη Δράκου.