Τηλεόραση Ραδιόφωνο
[ο-

Σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την υπερχείλιση των συστημάτων αποχέτευσης συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Τρεμιθούσα, λέει ο Κοινοτάρχης Τρεμιθούσας Χριστοφής Πέτρου.

Στο συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκεται στα όρια των κοινοτήτων Τρεμιθούσα και Έμπα φιλοξενείται μεγάλος αριθμός μεταναστών. Ο Κοινοτάρχης Τρεμιθούσας Χριστοφής Πέτρου δήλωσε ότι ενώ έγινε επιτόπου επίσκεψη με λειτουργούς των υγειονομικών υπηρεσιών, όπου και διαπιστώθηκε η διαρροή λυμάτων σε παρακείμενο αργάκι «κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ακόμη ληφθεί».

Η κοινότητα Τρεμιθούσας, στα όρια της οποίας βρίσκεται το συγκρότημα, δεν βρίσκεται στα όρια του συμβουλίου αποχετεύσεων Πάφου.

Ο κ. Πέτρου κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα λέγοντας ότι «υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης του υπόγειου υδροφορέα αλλά και γενικότερα κίνδυνος για την δημόσια υγεία αν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή». 

Ο ίδιος έχει αποστείλει, ανέφερε, επιστολές προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την επαρχιακή διοίκηση για την γενικότερη κατάσταση που δημιουργείται λόγω της εγκατάστασης στο συγκεκριμένο συγκρότημα μεγάλου αριθμού μεταναστών που «προκαλούν διάφορα προβλήματα στην κοινότητα», όπως είπε.