Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λουκής Λουκαΐδης υπόθεση Θανάση

«Βόμβες» Λουκή Λουκαΐδη για την δολοφονία πριν από 17 χρόνια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου. Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου εθνοφρουρού, προέβη μέσω του ΑΝΤ1 σε αναφορές που «φωτογραφίζουν» πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.

Την ώρα που η οικογένεια του Θανάση «βάλλει» κατά της Νομικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνση του ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα από τις νέες έρευνες, ο κ. Λουκαΐδης βρέθηκε φιλοξενούμενος στο «Μέρα Μεσημέρι», δείχνοντας με τις αναφορές του, την πηγή του εγκλήματος.

«Το έγκλημα προέρχεται από τον κύκλο που εργαζόταν το θύμα, ξέρω και το ελατήριο, αλλά δεν θα το πω», ανέφερε.

Πρόκειται για σαφή αναφορά του δικηγόρου της οικογένειας στον χώρο του στρατοπέδου, μιας και εκεί «εργαζόταν» ο άτυχος εθνοφρουρός κατά την περίοδο της δολοφονίας του. Ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε και στο ελατήριο του εγκλήματος, το οποίο απέδωσε σε τεκταινόμενα εντός του στρατοπέδου.

«Πιστεύω ότι είναι άνθρωποι που δεν ήθελαν αυτό το αγνό παιδί να λέει ό,τι γίνεται εκεί μέσα. Το τι γίνεται εκεί μέσα είναι το ελατήριο», πρόσθεσε

Σε σχέση με τη συνέχιση των ερευνών, ο κ. Λουκαΐδης ξεκαθάρισε πως βρίσκεται υπό διαβούλευση το κατά πόσο η οικογένεια θα αποδεχθεί να παραλάβει το πόρισμα με διαγραμμένα τα ονόματα, με τον ίδιο προσωπικά να αντιτίθεται. «Δεν μπορώ να εκφέρομαι σε ένα έγγραφο που είναι κομματιασμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε καταληκτικά πως μέχρι αύριο θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό, σε σχέση με αυτό το ζήτημα. Αν δηλαδή η οικογένεια παραλάβει αυτούσιο το πόρισμα που έχουν στην κατοχή τους οι τέσσερις ανακριτές, αν θα το δεχθεί με τις διαφοροποιήσεις που προτείνει η Νομική Υπηρεσία, ή αν απορρίψει την εισήγηση και δεν το λάβει καθόλου.