Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κώστας Καδής

Τις υφιστάμενες και μελλοντικές δράσεις της Κύπρου και τις εθνικές περιβαλλοντικές προτεραιότητές, σε σχέση με την Εφαρμογή της Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) μέχρι το 2030, συζήτησε την Τρίτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) Luc Bas, Galina Georgieva και Δρ. Χριστιάνα Φωτιάδου, επισκέφθηκαν την Κύπρο ως χώρα-μέλος του ΕΟΠ, που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης και Παρακολούθησης (European Environment Information and Observation Network – EIONET). Η επίσκεψη αποτελεί μια δράση του EEA Network Event 2023 για ευαισθητοποίηση του δικτύου EIONET και πραγματοποιείται σε διάφορα κράτη του δικτύου.

Πέρα από τη συνάντηση με τον κ. Καδή, οι εκπρόσωποι του ΕΟΠ είχαν επίσης συνάντηση με τα εθνικά σημεία επαφής, οι οποίοι παρακολουθούν τις διάφορες θεματικές που χειρίζεται το δίκτυο ΕΙΟΝΕΤ, όπως Βιοποικιλότητα και Οικοσυστήματα, Μετριασμός της Κλιματικής αλλαγής και προσαρμογή σε αυτή, Ανθρώπινη υγεία και περιβάλλον, Κυκλική οικονομία και χρήση πόρων, Βιωσιμότητα, καθώς και άλλους φορείς όπως Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου.