Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διάσκεψη τύπου καρδιολογικές παθήσεις

Υπό το σύνθημα «Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου» πραγματοποιείται φέτος η εκστρατεία διαφώτισης της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου 
 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα καρδίας, η πρόεδρος της καρδιολογικής εταιρείας, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα της μονάδας παρακολούθησης υγείας του Υπουργείου, το 2016 τα νοσήματα του κυκλοφορικού αποτελούσαν την πρώτη αιτία θανάτου σε ποσοστό 33% επί των συνολικών θανάτων Παγκύπρια. 

«Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν τη συχνότερη αιτία νοσηρότητας και θνητότητας στο ανεπτυγμένο κόσμο με περισσότερους από 18 εκ. θανάτους ετησίως και προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030 αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα», σημείωσε η Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ Ήρα Ηρακλέους. 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, 1 στους 5 Κύπριους άνω των 15 ετών έχει αρτηριακή υπέρταση, ενώ το 18% του πληθυσμού έχει αυξημένα επίπεδα λιπιδίων, ενώ το ποσοστό του ζαχαρώδη διαβήτη βρίσκεται στο 7%. 

H φετινή εκστρατεία της καρδιολογικής εταιρείας, τελείται με τη χορηγία της φαρμακοβιομηχανίας medochemie και τελεί υπό την αιγίδα της του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. 

«Μπορεί η πανδημία του covid 19 να έχει μονοπωλήσει τα τελευταία χρόνια ωστόσο δεν έχει εξαφανίσει όλες τις άλλες καρδιολογικές παθήσεις και δη τις χρόνιες καρδιοπάθειες οι οποίες ταλανίζουν τόσο τους συμπολίτες μας όσο και τα συστήματα υγείας», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου. 

«Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κυριότερη αιτία θανάτου σε άντρες ηλικίας 35-55 ετών και μία από τις σημαντικότερες αιτίας θανάτου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου», ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.  

«Η MEDOCHEMIE μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ως αρωγός στηρίζει σταθερά και έμπρακτα τις προσπάθειες των γιατρών του τόπου μας οι οποίες στοχεύουν στην υγεία και την ευημερία των πολιτών», δήλωσε ο Διευθυντής Πωλήσεων της MEDOCHEMIE, Νίκος Χρηστίδης. 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου, η καρδιολογική εταιρεία Κύπρου καλεί τους πολίτες να συνδεθούν, να ζήσουν, να αγαπήσουν και να νιώσουν την καρδιά τους.