Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχές

Από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του πρώτου διημέρου του Οκτωβρίου σε φθινοπωρινές βροχές. 
 

«Από απόψε επειδή θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή ένα σύστημα χαμηλής πίεσης είναι πιθανό να έχουμε ελαφριά βροχή. Η σκόνη θα υποχωρήσει,  και αύριο θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες είναι πιθανόν να δώσουν βροχή σε περιοχές της Κύπρου στο εσωτερικό», σημείωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης. 

Ο υδράργυρος θα αγγίξει αύριο τους 32 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, τους 28-29 στα παράλια και τους 23 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. 

«Όλη η τρέχουσα εβδομάδα μέχρι και την Παρασκευή ενδεχόμενα και το Σάββατο να είναι ημέρα με βροχές, κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες», σημείωσε ο κ. Νικολαϊδης. 

Την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς να αποκλείεται να είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 
Θερμοκρασίες ρεκόρ 

Τους 40,2 βαθμούς κελσίου άγγιξε χθες το μεσημέρι ο υδράργυρος, με την θερμοκρασία αυτή να αποτελεί ρεκόρ για τον μήνα Οκτώβριο. 

«Δεν έχει καταγραφεί στο εσωτερικό θερμοκρασία υψηλότερη κατά τη διάρκεια Οκτωβρίου από το 1983 που διατηρούνται δεδομένα. Το 40,2 είναι το απόλυτο μέγιστο», ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης. 

Η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε καταγραφεί στο παρελθόν μήνα Οκτώβριο ήταν 38,4 βαθμούς κελσίου.