Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γσπ επεισοδια

Εικόνες ντροπής... 

«Έδωσαν αγώνα οι πυροσβέστες για να προστατεύουν κάποια υποστατικά και κατοικίες τα οποία κινδύνευαν άμεσα. Είχαμε και κάποια οχήματα τα οποία αξιολογούμε ότι ήταν κινητοποιημένα τα οποία από τα ξηρά χόρτα εμπλάκηκαν επίσης στην πυρκαγιά», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής. 

Για περισσότερο από μία ώρα η περιοχή έξω από το ΓΣΠ και ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας Λεμεσού, μοιάζει με πεδίο μάχης 

Φωτιές, καμένα αυτοκίνητα και μάχη σώμα με σώμα μεταξύ φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ συνέθεταν το παζλ της οπαδικής βίας που έστησαν οι χούλιγκαν με τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο ΓΣΠ. 

Στιγμές τρόμου για δεκάδες ανυποψίαστους οδηγούς που βρέθηκαν χωρίς να το θέλουν στην καρδιά των σοβαρών επεισοδίων. 
Φωτοβολίδες, πέτρες, ξύλα, και άλλα αντικείμενα, αποτελούν όπλα στα χέρια των χούλιγκαν, που συγκρούονται με μανία και μίσος στον αυτοκινητόδρομο 

«Ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή με αντιοχλαγογικές ομάδες όπου σε κάποια στιγμή αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιηθούν και χημικά μέσα έριχναν δακρυγόνα ακριβώς για να σταματήσουν αυτό τον πετροβολισμό από αυτά τα πρόσωπα», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.  

Ένας νεαρός 25 ετών τραυματίζεται στο κεφάλι και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο 


Νύχτα τρόμου 

Οι πυροσβέστες, με κίνδυνο τη ζωή τους προσπαθούσαν να κατασβήσουν τις δεκάδες εστίες φωτιάς πριν επεκταθούν και αποτελέσουν κίνδυνο για οικίες και υποστατικά στην περιοχή των φούτσαλ 

Οι φωτοβολίδες και οι πέτρες πέφτουν βροχή και ένα όχημα ενοικιάσεως στο οποίο βρίσκονται δύο τουρίστες, παραδίδεται στις φλόγες 

«Κατευθυνόταν στον αυτοκινητόδρομο με επιβαίνοντα ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τον αγώνα γενικά όπου ανεφλέγη εν κινήσει όχημα. Η πληροφορία την οποίαν έχουμε του έριξαν κάποιο βεγγαλικό ή φωτοβολίδα», τόνισε ο κ. Κεττής. 

Στο ίδιο έργο θεατές 

Οκτώ χρόνια πριν, στο ίδιο ακριβώς σημείο, και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό 

Οι Αρχές καταγράφουν τον αγώνα στο επίπεδο τρία για τον κίνδυνο επεισοδίων. Ως έναν αγώνα, δηλαδή όπου θα παρευρεθούν φίλαθλοι με βίαιη συμπεριφορά και είναι μέτριας επικινδυνότητας. 

«Είχε εκτιμηθεί ότι ήταν ένας αγώνας ο οποίος χρειαζόταν να αστυνομευθεί και αυτό έγινε με ένα μεγάλο αριθμό μελών της αστυνομίας», σημείωσε ο κ. Ανδρέου. 


Με το πρώτο φως της ημέρας ανακριτές της Αστυνομίας παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια από την περιοχή των επεισοδίων, τα οποία και εστάλησαν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, ενώ μέσα από κλειστά κυκλώματά και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο προσπαθούν να εντοπίσουν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων.
 

 

ο8ιθ9

 

Τα βίντεο που κατέγραψε ο ΑΝΤ1: 

 

 

π=
Α