Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πικετοφορια

Με αφορμή την ημέρα ανεξαρτησίας της Κύπρου ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Βρετανίας πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία έξω από την Πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο, απαιτώντας την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

Βασίλης Μαύρου – Πρόεδρος Συνδέσμου Αμμοχώστου Βρετανίας

Απαιτούμε η Βρετανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη, που αυτό έγινε το 1960 με την υπογραφή της όταν έδωσε την κουτσουρεμένη ανεξαρτησία στην Κύπρο μετά από πολλά χρόνια αποικιοκρατικού ζυγού.

 

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατώντας πανό και πίκετ διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της Βρετανικής Κυβέρνησης, γιατί όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει την κατοχή του 37% του Κυπριακού εδάφους, αλλά και γιατί στηρίζει σιωπηλά την Τουρκία στις παράνομες πράξεις της.

Σε επιστολή του Συνδέσμου προς τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό τονίζεται ότι:

Αποτελούν αίσχος στο διεθνές δίκαιο τα νέα τετελεσμένα της Τουρκίας και του Προέδρου της Ρετζίπ Έρντογαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και πως η πόλη της Αμμοχώστου θα πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της και υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης δημοκρατίας της Κύπρου.