Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1η οκτωβριου παρελαση

Μέρα γιορτής, αλλά συνάμα Μνήμης και Τιμής για όλους όσοι, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία και ελευθερία της Κύπρου.

Με δηλώσεις και ανακοινώσεις, υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας και αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων τίμησαν την εξηκοστή δεύτερη επέτειο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αβέρωφ Νεοφύτου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Χρέος μας αταλάντευτο απέναντι στην ίδια μας την ιστορία αποτελεί η συνέχιση των προσπαθειών μας σε όλα τα επίπεδα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, για την επανένωση της πατρίδας μας. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε ταγμένοι. Για μια χώρα ελεύθερη, όπου όλοι οι πολίτες της θα χαίρουν των δικαιωμάτων και των συνθηκών ασφάλειας, ειρήνης και δημοκρατίας.

Νίκος Χριστοδουλίδης – Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει το υπέρτατο χρέος που έχουμε απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά και την ανάγκη αναβάθμισης του κύρους και της υπόστασης της, σε διεθνές επίπεδο.

Αχιλλέας Δημητριάδης - Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η 1η Οκτωβρίου είναι ημέρα που μας θυμίζει το καθήκον προς την πατρίδα. Πρέπει να παραδώσουμε την πατρίδα μας καλύτερη από ότι τη πήραμε.

Στέφανος Στεφάνου – Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ

Μέρα αναστοχασμού για το μέλλον της πατρίδας μας με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό, τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά και τις δηλώσεις που έχει κάνει ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο ότι η αμοιβαία λύση στο Κυπριακό ξεθωριάζει και ότι δεν έχουν απομείνει και πολλά χρονικά περιθώρια

Νικόλας Παπαδόπουλος – Πρόεδρος ΔΗΚΟ

Η σημερινή μέρα της 1ης Οκτωβρίου μας δείχνει πως όταν ο κυπριακός ελληνισμός ενεργεί και λειτουργεί με σύνεση, αποφασιστικότητα και πάνω από όλα με ενότητα μπορεί να πετύχει θαύματα.

Χρίστος Χρίστου – Πρόεδρος ΕΛΑΜ

Εμείς σήμερα δεν ξεχνούμε τον ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ, χάρη του οποίου δημιουργήθηκε η σύγχρονη Κυπριακή Δημοκρατία. Επίσης στέλνουμε το μήνυμα πως οι Έλληνες της Κύπρου είναι πολύ πιο ισχυροί το 2022.

Μαρίνος Σιζόπουλος – Πρόεδρος ΕΔΕΚ

Όλοι ενωμένοι οφείλουμε να υπερασπίσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό την κρατική μας οντότητα. 

Αλέκος Τρυφωνίδης – Βουλευτής ΔΗΠΑ

Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραδειγματιζόμαστε από τους αγώνες τους τους για να συνεχίσουμε στο μέλλον.

Παναγιώτης Μανώλη – Εκπρόσωπος Κινήματος Οικολόγων

Στόχος πρέπει να είναι μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, στα πλαίσια της οποίας να είναι η επανένωση της Κύπρου και να εξευρεθεί μιας δίκαιη και βιώσιμη λύση. 

Ανακοινώσεις και διακηρύξεις, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Ανεξαρτησίας, εξέδωσε το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.