Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Η προειδοποίηση αφορά την αυριανή μέρα, ενώ θα ισχύει από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας η θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου, με τον καιρό στην Κύπρο να θυμίζει… Αύγουστο!

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει μετά το Σαββατοκύριακο, αφού τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι και τη Δευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τη Δευτέρα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές ώρες πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.