Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αφγανιστάν

Ο αριθμός των νεκρών από επίθεση σε ανώτατο εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ αυξήθηκε στους 35, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ το Σάββατο, την ίδια ώρα που Σιίτες Χαζάρα οργάνωσαν διαμαρτυρία ενάντια στη «γενοκτονία» της μειονότητάς τους.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Παρασκευή, ένας καμικάζι ανατινάχθηκε σε αίθουσα μελέτης της Καμπούλ, καθώς εκατοντάδες μαθητές έδιναν εξετάσεις για προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο στην περιοχή Dasht-e-Barchi.

Γειτονιά της περιοχής αυτής είναι σιιτικός μουσουλμανικός θύλακας και έδρα της μειονοτικής κοινότητας Χαζάρα.

«Τα τελευταία στοιχεία για τα θύματα από την επίθεση ανέρχονται σε τουλάχιστον 35 νεκρούς, με επιπλέον 82 τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αποστολή Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA).

Περισσότεροι από 20 από τους νεκρούς ήταν κορίτσια και γυναίκες.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν είχε δηλώσει ότι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν.

Το Σάββατο δεκάδες γυναίκες της μεινότητας Χαζάρα αψήφησαν την απαγόρευση των Ταλιμπάν σε συγκεντρώσεις για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση.

Περίπου 50 γυναίκες φώναξαν: «Σταματήστε τη γενοκτονία των Χαζάρων, δεν είναι έγκλημα να είσαι Σιίτης», καθώς περνούσαν μπροστά από ένα νοσοκομείο στο Dasht-e-Barchi, όπου νοσηλεύονταν πολλά θύματα της επίθεσης.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής.