Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Έκκληση στην ε/κ πλευρά «να αποφύγει ενέργεια που αυξάνουν την ένταση» έκανε ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου λέγοντας πως οι εξοπλισμοί στο παρελθόν μετέτρεψαν το νησί σε λίμνη αίματος και είδαμε τα αποτελέσματα. «Τους καλούμε να συνέλθουν».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την αυριανή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ερτουγρουλογλου ισχυρίστηκε ότι οι Τ/κ εκδιώχθηκαν με την δύναμη των όπλων το 1963 από την συνεταιρική Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1960 και έκανε λόγο σε επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία οι Ε/κ «σφετερίστηκαν». Πρόσθεσε ότι η άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ συνέπεσε με την λεγόμενη – κατά την έκφρασή του – επέτειο ανεξαρτησίας.

Η «ε/κ διοίκηση» - όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της ΚΔ – όπως πάντα διαστρεβλώνει τις ιστορικές πραγματικότητες, υποστήριξε λέγοντας ότι δεν της άρεσε η 16η Αυγούστου που ήταν η ημέρα που ιδρύθηκε η κοινή Δημοκρατία «ως συνεταιρισμός από δύο κυρίαρχους λαούς» και άλλαξε την επέτειο για την 1η Οκτωβρίου. «Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να αλλάξουν τα ιστορικά δεδομένα στο νησί».

Η παρουσία, συνέχισε, αύριο στην παρέλαση του ΥΠΑΜ της Ελλάδας και του Αρχηγού του ΓΕΣ «δείχνει την στρατιωτική ολοκλήρωση και την εξοπλιστική πολιτική των δύο χωρών.»

Υποστήριξε επίσης ότι η ε/κ πλευρά, η οποία διατηρούσε πάντα στάση εναντίον του τ/κ «λαού», των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του νόμου και της δικαιοσύνης, διέπραξε μαζικές δολοφονίες κατά των Τ/κ και συνεχίζει την πολιτική της επέκτασης της κυριαρχίας της σε ολόκληρη την Κύπρο, είναι το μόνο στοιχείο που απειλεί τη σταθερότητα στο νησί και στην περιοχή «με τις βαριές εξοπλιστικές του δραστηριότητες».

Ισχυρίστηκε δε ότι εδώ και χρόνια οι Ε/κ έχουν καταστήσει την Κύπρο «αποθήκη όπλων» και υπάρχει υποψήφια ότι με την άρση της πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ  «τα όπλα θα εξαπλωθούν ακόμη περισσότερο».

Οι εικόνες, συνέχισε, με τους ιερείς να κάνουν εξάσκηση σε στόχους, αυτή τη φορά έδειξαν Ε/κ Βουλευτές να κάνουν πρακτική σε στόχους. «Είναι προφανές ότι στόχος όλων αυτών των προκλητικών ενεργειών έντασης και δραστηριοτήτων είναι οι Τουρκοκύπριοι», κατέληξε.