Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αμπέλια

«Τελεσίγραφο» μέχρι την Δευτέρα δίνουν οι αμπελουργοί στην Κυβέρνηση, με το μήνυμα: «Είτε οικονομική στήριξη, είτε τα σταφύλια έξω από το Προεδρικό». Η υπομονή και τα όρια τους όπως αναφέρουν, έχουν εξαντληθεί, με την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, να είναι επιβεβλημένη.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας, λέγοντας πως πάνω από 2 εκ. τόνοι σταφυλιού παραμένουν αδιάθετα, ειδικά στην επαρχία Πάφου, τα οποία αν δεν μαζευτούν άμεσα, πριν τις βροχές, θα καταστραφούν.

«Κάθε λεπτό που περνά μειώνεται η παραγωγή» σχολίασε ο κ. Χάμπας, απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα στην Κυβέρνηση να προβεί σε άμεση και ουσιαστική στήριξη.

Στήριξε το αίτημα του στο ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία νομιμοποιεί την κρατική παρέμβαση, μιας και η απώλεια της ρωσικής αγοράς, είναι μια ιδιαίτερα δυσμενής πραγματικότητα για τους αμπελουργούς.

«Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό, και από Δευτέρα οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να προβούν σε κινητοποιήσεις» ξεκαθάρισε ο κ. Χάμπας, μη αποκλειομένου και να μεταβούν έξω από το Προεδρικό, όπου θα αδειάσουν τις αδιάθετες ποσότητες σταφυλιού.

Το όλο θέμα τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας αυτή την εβδομάδα, με τις απαντήσεις των αρμοδίων να μην καθησυχάζουν τις ανησυχίες των αμπελουργών.