Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Είναι πιθανό να προκύψει θέμα αποζημιώσεων προς εταιρείες λόγω τερματισμού των διαπραγματεύσεων για επέκταση της συμφωνίας παραχώρησης των αεροδρομίων, δήλωσε την Πέμπτη ο Σταύρος Παπαδούρης, Βουλευτής Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, ο οποίος ενέγραψε αυτεπάγγελτο θέμα για τις συμβάσεις των αεροδρομίων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Ο κ. Παπαδούρης σημείωσε ότι την Τετάρτη «βγήκε ανακοίνωση από τα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών και οι δύο Υπουργοί δηλώνοντας θιγμένοι αποφάσισαν τελικά να αποσυρθούν από τη διαπραγμάτευση για το θέμα της επέκτασης της διαχείρισης των αεροδρομίων με την εν λόγω εταιρεία». Ακόμη, έκανε λόγο για προσπάθεια των δύο Υπουργών «να ακυρώσουν τις ενέργειες της Επιτροπής Οικονομικών».

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών είπε ότι στην Επιτροπή Ελέγχου υπάρχουν πολλά για τα οποία θα ζητηθούν απαντήσεις και ήγειρε τρία ερωτήματα. Το πρώτο ερώτημα, ανέφερε, είναι γιατί ακυρώθηκε ή έγινε προσπάθεια να ακυρωθεί ο ρόλος της Επιτροπής Οικονομικών. Το δεύτερο ερώτημα, συνέχισε, είναι αν θα προκύψουν οι οποιεσδήποτε αποζημιώσεις από την εταιρεία PWC, με την οποία υπογράφτηκε ήδη ένα συμβόλαιο, όπως ανέφερε λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών στην Επιτροπή Ελέγχου. 

Το τρίτο θέμα, ανέφερε ο κ. Παπαδούρης, «όταν ήρθε η έκθεση για την αποδέσμευση του κονδυλίου των 191.000 ευρώ, γινόταν αναφορά σε έναν άλλον ελεγκτικό/συμβουλευτικό οίκο, τη στιγμή που -όπως φαίνεται από τις ημερομηνίες- ήδη το Υπουργείο Οικονομικών είχε γνώση ότι είχε ήδη δεσμευτεί με μια άλλη εταιρεία». 

«Κατ’ εμένα, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει θέμα αποζημιώσεων και από τις δύο εταιρείες και αυτό είναι ένα βάρος που θα επωμιστεί ο φορολογούμενος πολίτης. Σίγουρα μιλάμε για διασπάθιση δημοσίου χρήματος», κατέληξε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών.