Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία καρδιαγγειακή νόσος

Υπόμνημα με τα αιτήματά των μελών του, ώστε να ληφθούν στοχευμένες δράσεις για τη χάραξη πολιτικής ως προς την αντιμετώπιση της αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου επέδωσε στον Υπουργό Υγείας ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών Λευκωσίας. 

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Πρέπει να έχουμε μια συνάντηση τις επόμενες βδομάδες, όπου να βάλουμε τις προτεραιότητες μας γιατί όλα αυτά που έχετε αναφέρει δεν μπορούμε να τα υλοποιήσουμε άμεσα. Αλλά με σωστό προγραμματισμό μπορεί να μπει το νερό στο αυλάκι 

Προηγήθηκε εκδήλωση αφύπνισης και διαφώτισης για την αθηροσκληρωτική νόσο, με τα μέλη του συνδέσμου καρδιοπαθών Λευκωσίας να τοποθετούν έξω από το υπουργείο υγείας, τον τοίχο αποκάλυψης του Αόρατου, όπως αποκαλείται, έθνους. 

Το «αόρατο έθνος» στοχεύει να φέρει σε επαφή τα άτομα της καρδιαγγειακής κοινότητας για να μιλήσει ανοιχτά για την πραγματικότητα της αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου.

Σημειώνεται ότι η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως, ενώ όσον αφορά στην Κύπρο οι θάνατοι από καρδιαγγειακή νόσο αποτελούν το 35% των θανάτων στο νησί.