Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Σε απόγνωση δύο χιλιάδες κάτοικοι της Λεμεσού που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα φάρμακα τους, λόγω του ότι δεν υπάρχουν προς διάθεση ένσημα.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάχνας, Αντρέας Σάββα, ανέφερε πως το πρόβλημα προέκυψε εδώ και ενάμιση μήνα και παρά τις όποιες προσπάθειες να το επιλύσει, δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση.

Ο κ. Σάββα, είπε πώς, ένας ασθενής για να εξυπηρετηθεί και να εκτελεστεί μια ιατρική συνταγή του, πρέπει να αγοράσει ένσημα από το ιατρικό κέντρο Λινόπετρας ή από το Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Κάτι το οποίο δεν γίνεται, καθώς δεν υπάρχουν στο κέντρο, ένσημα προς πώληση για να μπορούν να προμηθευτούν οι ασθενείς.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως εδώ και 10 χρόνια εργάτες της κοινότητας μεταφέρουν δειγματοληψίες αναλύσεων, κάτι που όπως δηλώνει είναι παράνομο γιατί εάν ένας εργάτης εμπλακεί σε τροχαίο κατά τη μεταφορά δεν θα τον καλύψει κάποιος.

Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ

Το θέμα που προκύπτει δεν είναι το αν πηγαινοέρχονται να παίρνουν τα φάρμακα, αλλά η πώληση των ενσήμων που γίνεται με προπληρωμή, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Τα φάρμακα όπως είπε τα προμηθεύεται το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας.

«Ελπίζω ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες γιατί στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρούμε τον κόσμο αλλά να τον εξυπηρετούμε», κατέληξε.