Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Εξωφυλλο IMG_4395.JPG

Ο Οκτώβρης έχει καθιερωθεί παγκόσμια να είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού ενώ η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

 

Με αφορμή την σημερινή ημέρα…

 Τέσσερις γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού και κατάφεραν να βγουν νικήτριες, με μια κοινή φωτογράφισή τους στέλνουν τα πιο όμορφα και πιο αισιόδοξα μηνύματα: «Πάντα δυνατές. Η γνώση είναι το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα» και «Δώσαμε τη δική μας «μάχη» με τον καρκίνο του μαστού και σήμερα στέλνουμε τα δικά μας αισιόδοξα μηνύματα. Συνεχίζουμε μια φυσιολογική ζωή και απολαμβάνουμε τις φίλες μας που επίσης τα κατάφεραν»

Φωτογραφίες που… μένουν μακριά από τον πόνο και απαθανατίζουν μόνο την ομορφιά, τη χαρά, τη φιλία αλλά και τη δύναμη με την οποία μια γυναίκα έδωσε τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού.

IMG_4215.JPG

Ο καρκίνος του μαστού είναι με διαφορά ο πιο συχνός γυναικείος καρκίνος ανά το παγκόσμιο, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά σημειώνουν ανοδική πορεία, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, της αστικοποίησης και της υιοθέτησης του δυτικού τρόπου ζωής. 

Τα αίτια του καρκίνου του μαστού δεν είναι πλήρως γνωστά, γι’ αυτό η έγκαιρη διάγνωση παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για περιορισμό της ασθένειας.  Εάν ο καρκίνος του μαστού ανιχνευθεί έγκαιρα και υπάρχει σωστή διάγνωση και θεραπεία, τότε οι πιθανότητες να θεραπευτεί είναι μεγάλες.

Κάθε γυναίκα, σε όποια πόλη ή χωριό του νησιού κι αν βρίσκεται, θα πρέπει να γνωρίζει για τον καρκίνο του μαστού, τις ενδείξεις και τα συμπτώματά του και σίγουρα για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής του. «Πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε και να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας τον τακτικό προληπτικό έλεγχο που μπορεί να μας σώσει τη ζωή» είναι το μήνυμα της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna, Μαίρης Περδίου και συνεχίζει «Όλες πρέπει να γνωρίζουμε ότι, ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια μάχη χαμένη και απόδειξη είναι οι ιστορίες τόσων και τόσων γυναικών που τα κατάφεραν και συνεχίζουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή. Αυτό είναι και το μήνυμα της σημερινής φωτογράφισης».

IMG_4355.JPG

Τέσσερις γυναίκες μαχήτριες και μία γυναίκα δημοσιογράφος. Πέντε γυναίκες μαζί μεταδίδουν το μήνυμα της αισιοδοξίας, της δύναμης και της χαράς μέσα από όλα όσα οι γυναίκες απολαμβάνουν και χαίρονται.

Βλέπουμε τέσσερα θαρραλέα βλέμματα που αντικρίζουν τον φακό με αυτοπεποίθηση και με την χαρά της νίκης.

IMG_4272.JPG



IMG_4348.JPG

Στην φωτογράφιση συμμετέχουν: η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna, Μαίρη Περδίου, η Αντιπρόεδρος Στέλλα Μάστορα, η Γιάννα Παπαφυλακτού και η Ελένη Γεωργίου.

IMG_4366.JPG

«Κάνετε αυτό που περνά από το χέρι σας. Κάνετε την αυτοεξέταση σας, κάνετε την μαστογραφία σας, επισκεφτείτε ειδικό γιατρό αν ψηλαφίσετε κάτι στον μαστό. Κάνετε υγιεινή διατροφή και άσκηση. Αυτά είναι τα εφόδια σας στην ζωή» ένα ακόμη μήνυμα από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna, Μαίρης Περδίου.

IMG_4336.JPG

Το μήνυμα της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna, Στέλλας Μάστορα:

«Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας υγείας μαστού θα ήθελα να θυμίσω σε κάθε γυναίκα/άντρα ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από κάθε θεραπεία. Είναι σημαντικό  να έχουμε στην ζωή μας την άσκηση και την σωστή διατροφή. Επιπλέον, η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για την καλύτερη επιβίωση. Πρώτιστης σημασίας είναι το να κάνουμε την μαστογραφία μας σε εξειδικευμένα κέντρα μαστού. Τέλος, όσες και όσοι, ήδη, κάνουν αυτό το 'ταξίδι' με τον καρκίνο του μαστού να πω ότι είμαστε δίπλα τους και κανείς δεν είναι μόνος. η Europa Donna Κύπρου με τα προγράμματα της ΣτηρίΖΩ, ΦροντίΖΩ, ΓνωρίΖΩ και Επιστήθιες Φίλες είναι δίπλα σε κάθε ασθενή και στην οικογένεια του. Αν και ο δρόμος φαντάζει ανηφορικός και δύσκολος τελικά έχουμε την δύναμη, έχουμε την ελπίδα και την αγάπη να προχωρήσουμε»

IMG_4371.JPG
IMG_4323.JPG
IMG_4301.JPG

Η Europa Donna Κύπρου, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών και στήριξης, σε γυναίκες και άνδρες ασθενείς, με καρκίνο του μαστού. Όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα της Europa Donna Κύπρου, παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς. Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός προσφέρει: – Το Πρόγραμμα «Στηρίζω» το οποίο εξασφαλίζει ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους. – Το Πρόγραμμα «Φροντίζω» το οποίο εξασφαλίζει φυσιοθεραπεία και ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς, κατά τη διάρκεια ή μετά τις θεραπείες τους. – Το Πρόγραμμα «Επιστήθιες Φίλες» το οποίο εξασφαλίζει επιχορήγηση ύψους 200 ευρώ σε κάθε ασθενή, για αγορά περούκας η στηθόδεσμου με σιλικόνη.

IMG_4307.JPG
IMG_4345.JPG

 

IMG_4258.JPG
IMG_4255.JPG

 

IMG_4236.JPG