Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π΄0ι

Το όνομα του τέως Προέδρου τις Βουλής, Δρα Αδάμο Αδάμου, είναι το επικρατέστερο για την Προεδρία του ΟΑΥ, μετά την αποδοχή της παραίτησης του τέως Προέδρου του οργανισμού, Θωμά Αντωνίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, για το διορισμό του υπάρχει ένα εμπόδιο, και αυτό αφορά το γεγονός ότι η σύζυγος του κ. Αδάμου είναι πάροχος υπηρεσιών υγείας συμβεβλημένη με το Σύστημα, κάτι που και σε αυτή την περίπτωση, όπως του Θωμά Αντωνίου, θα δημιουργήσει ασυμβίβαστο.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να διευθετηθεί λίαν συντόμως, και εκτός απροόπτου, σχετική πρόταση θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση, την ερχόμενη Τρίτη.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας είπε ότι με πρωτοβουλία δική του θα κατατεθεί πρόταση νόμου, ώστε να αλλάξει η νομοθεσία που αφορά στο ΓεΣΥ, και η διοίκηση του Συστήματος να περάσει από τον ΟΑΥ, στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Κουλίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Σύστημα Υγείας πάσχει από την διοίκηση του ΟΑΥ, και ότι πρέπει να περάσει στα χέρια αρμοδίων και ειδικών, που ξέρουν να διοικούν ένα ΓεΣΥ.