Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγιά Λεμεσός

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή στο Φασούρι στη Λεμεσό και έθεσε σε συναγερμό Τμήμα Δασών και Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν, ωστόσο, στη περιοχή για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης για κατάσβεση της εν λόγω πυρκαγιάς υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολο, αφού το δύσβατο της περιοχής σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν από το μεσημέρι μέχρι και αργά τη νύχτα, δυσκόλεψαν κατά πολύ την αντιμετώπιση της φωτιάς.

Από τις φλόγες κινδύνευσαν υπό ανέγερση καζίνο καθώς και οικιστικές αναπτύξεις, ενώ εκκενώθηκε συγκρότημα κατοικιών, ένα εργοτάξιο και χώρος εμπορευματοκιβωτίων. Για την εκκένωση των συγκεκριμένων χώρων συνέβαλαν τόσο η Αστυνομία, όσο και η Πολιτική Άμυνα.

Να αναφέρουμε ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο χθες το βράδυ, ενώ είχαν κατασβηστεί μεγάλες εστίες, ωστόσο στα τρία μεγάλα μέτωπα σημειώνονταν συνεχώς σοβαρές αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων. Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκαν τέσσερα πτητικά μέσα, δύο αεροσκάφη και δύο αεροπλάνα, τα οποία αποχώρησαν όταν η εικόνα στην περιοχή είχε παρουσιάσει βελτίωση.

Όσον αφορά τα αίτια της Πυρκαγιάς, αυτά θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για κακόβουλη ενέργεια, οι οποίες αξιολογούνται από τις Αρχές. Τον πρώτο λόγο στις έρευνες έχουν οι Βρετανικές Βάσεις, αφού η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή που εμπίπτει στις Βάσεις.
Δύσκολη πυρκαγιά

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, έκανε λόγο για μια δύσκολη περίπτωση πυρκαγιάς η οποία απείλησε τον σημαντικότερα υδροβιότοπο της Κύπρου, αυτόν του Ακρωτηρίου.

«Δύσκολη γιατί ήταν σε δύσβατη περιοχή, η πρόσβαση έγινε με δυσκολία και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή», εξήγησε.

Από τις φλόγες καήκαν περίπου δέκα εκτάρια καλαμιώνες και ακακίες, ενώ προστατεύθηκαν ευκάλυπτοι.

Ο κ. Κωνσταντίνου, υπογράμμισε πάντως και την ανάγκη οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού μπορεί οι θερμοκρασίες να έπεσαν, ωστόσο ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς παραμονεύει. 

 

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/09) στη Λεμεσό: 

 

πυρκαγιά Λεμεσός
πυρκαγιά Λεμεσός
πυρκαγιά Λεμεσός
πυρκαγιά Λεμεσός