Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πανικος Εξωφυλλο.jpg

Ο Πανίκος είναι ένας φιλήσυχος δημοτικός υπάλληλος που μαζεύει τα σκουπίδια από δημόσιους χώρους και συνοδεύει τα απορριμματοφόρα οχήματα αδειάζοντας τους κάδους. Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό. Η ιστορία του συγκλόνισε όχι μόνο το Παραλίμνι αλλά ολόκληρο το νησί. Ο ξαφνικός θάνατος και η τόσο σοβαρή ασθένεια που του χτύπησαν την πόρτα, του σκότωσαν ότι όμορφο είχε στη ψυχή. Σήμερα, παλεύει έχοντας δίπλα του και τα πέντε του παιδιά, να βρει τις ισορροπίες του.  

 

Ο Πανίκος Οικονόμου αναφέρει στο ant1lıve:

«Είμαι 48 ετών και είμαι από το Παραλίμνι. Είχα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, βυθισμένα στη φτώχια και στα βάσανα. Ο πατέρας μου έλειπε αρκετά χρόνια, ζούσε και δούλευε στο εξωτερικό. Μαζί με την μάνα μας, παλεύαμε καθημερινά και ονειρευόμασταν ένα καλύτερο αύριο. Έχω ακόμη 3 αδέλφια που μέχρι σήμερα είναι δίπλα μου και με στηρίζουν.

Όταν έγινα 19 ετών, παντρεύτηκα την Τζένη. Ήταν ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος. Είχε χρυσή καρδιά και αγαπούσε όλο τον κόσμο. Ήταν δυναμική, γλυκιά, όμορφη. Μαζί αποκτήσαμε 5 παιδιά. Δεν πρόλαβε όμως να τα χαρεί, το πέμπτο μας παιδί δεν το αγκάλιασε ποτέ…

Πανικος 2.jpg

Όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος, χάρηκε πολύ. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης.  Μετά άρχισαν τα προβλήματα…

Η Τζένη γέννησε το κοριτσάκι μας ενώ ήταν στον 8ο μήνα. Ήταν 11 Μαΐου του 2017. Πιστεύαμε ότι όλα πήγαν καλά…

Πήρε μάλιστα κανονικά το εξιτήριο από την κλινική και επέστρεψε στο σπίτι μας. Το βρέφος επειδή γεννήθηκε πρόωρα μπήκε θερμοκοιτίδα. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που γέννησε κοριτσάκι. Είχαμε δυο κορίτσια και δυο αγόρια, μα ένα ακόμη κοριτσάκι θα έδινε ακόμη περισσότερη χαρά στο σπιτικό μας.

Πανικος -μωρακι.jpg

Ήταν θυμάμαι ημέρα Τετάρτη και είχε ραντεβού με τον γιατρό της. Είχε όμως λίγους πόνους στην κοιλιά και ο γιατρός όταν την εξέτασε της είπε "πρέπει να νοσηλευτείς". Της πρότεινα να μείνω μαζί της αλλά μου είπε «όχι πήγαινε στα μωρά μας». Την Πέμπτη η Τζένη έφυγε από τη ζωή. Η γυναίκα μου βιάστηκε να φύγει για τον ουρανό αφήνοντας πίσω της όλους εμάς που την αγαπήσαμε τόσο. «Δεν σταματούν οι ανακρίσεις για ιατρική αμέλεια. Σε μαζική πνευμονική εμβολή οφείλεται ο θάνατος της 39χρονης Ζηνοβίας (Τζένης) Χωματά –Οικονόμου τέως από Σωτήρα η οποία έχασε ξαφνικά τη ζωή της την Πέμπτη αφήνοντας ορφανά πέντε παιδιά. Αυτό ήταν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου την Παρασκευή το πρωί. Ταυτόχρονα, ελήφθησαν τα απαραίτητα δείγματα για επιστημονικές εξετάσεις» έγραφαν οι περισσότερες εφημερίδες.

Θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί…   

Με πήραν από την κλινική τηλέφωνο στις 6:15 το πρωί και μου είπαν ότι έπρεπε να πάω επειδή η γυναίκα μου λιποθύμησε.  Το ένιωσα όμως… ήξερα ότι κακό είχε συμβεί.

Το τι ακολούθησε δεν μπορώ να περιγράψω. Τα παιδιά μου λιποθυμούσαν, δεν ήξερα ποιον να πρωτοτρέξω. Ζούσα έναν εφιάλτη , η ψυχή μου πονούσε όσο ποτέ άλλοτε.  

Ένα μήνα αργότερα…

Το μωράκι μας βγήκε από την θερμοκοιτίδα και ήρθε στο σπίτι μας. Το κοριτσάκι μας ήταν πανέμορφο μα άτυχο αφού δεν πρόλαβαν να το χαϊδέψουν, να το αγκαλιάσουν, να το φροντίσουν τα χέρια της μάνας του. Της δώσαμε το όνομα Δήμητρα!

Ο Γολγοθάς μας ακόμη μεγαλύτερος…

Το κοριτσάκι μου, η Δήμητρα, αρρώστησε

Μια σπάνια ασθένεια μας χτυπήσε αυτή την φορά την πόρτα, η Ιστιοκυττάρωση(μια σπάνια αιματολογική νόσος με βιολογικές και κλινικές ιδιαιτερότητες). Βασανίστηκε πάρα πολύ, έβλεπε μόνο χειρουργεία και νοσοκομεία. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, είναι καλά και ευχαριστώ το Θεό γι αυτό.

Πανικος 1.jpg

Η ζωή μας σήμερα…

Τα παιδιά μου έχουν τις εξής ηλικίες: 25, 22, 19,15 και 5 ετών. Έχω 2 αγόρια και 3 κορίτσια.

Προσπαθούμε να είμαστε καλά! Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου όλο τον κόσμο που είναι συνέχεια δίπλα μας. Όλο το χωριό μας αγαπάει και είναι όλοι δίπλα μας.

Θέλω να πω όμως και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα αδέλφια μου και ιδιαίτερα στην αδελφή μου Δώρα. Στον καλό μου φίλο Γιώργο Βαρνάβα και στα πεθερικά μου. Σας ευχαριστώ που είστε συνέχεια δίπλα σε μένα και στα παιδιά μου. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ!».

Μαρια Οικονομου.jpg

Η κόρη του Πανίκου, Μαρία, αναφέρει στο Ant1lıve:

«Ο θάνατος της μητέρας μου με άλλαξε σαν άνθρωπο, έγινα πιο σκληρή. Κλείστηκα στον εαυτό μου. Δεν άφηνα κανέναν να μου μιλήσει, να με παρηγορήσει. Πέρασαν δυο χρόνια για να μπορέσω να συνέλθω. Να δεχθώ την απώλεια της μητέρας μου.

Σήμερα…

Προσπαθώ να ζω μια φυσιολογική ζωή. Αγαπώ τον πατέρα μου και τα αδέλφια μου, είναι βασικά όλη μου η ζωή. 

Τα παιδιά όμως χωρίς την μητέρα τους, είναι σαν άδεια δοχεία. Η ψυχή τους πάντα πονάει… Και όταν η ψυχή τους θέλει να πετάξει ψηλά, κάτι την κρατά πίσω, γιατί δεν έχουν το μεγαλύτερο στήριγμά τους, τη μάνα τους».