Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την παράδοση, στον Γενικό Εισαγγελέα, του πορίσματος των ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου για τον θάνατο του ενθοφρουρού Θανάση Νικολάου, και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και απασχολεί τη δημόσια σφαίρα συζήτησης. 
 

Ιατροδικαστής, το όνομα του οποίου φαίνεται πως περιλαμβάνεται στο πόρισμα, παρουσιάζεται να τοποθετείται επί της ουσίας σε επιστολή που υπογράφει. 

Την επιστολή έφερε στο φως η εφημερίδα Φιλελεύθερος, καθώς ο ιατροδικαστής την απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αριθμό άλλων παραληπτών. 

Θέτει θέμα παραβίασης του δικαιώματός του σε δίκαιη δίκη, καταγγέλλει ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του, επειδή κρίθηκε και καταδικάστηκε προτού ακουστεί, ενώ εκφράζει ανοιχτά φόβους για τη ζωή του. 

«Στη βάση αυτής της επιστολής η οποία αναφέρεται σε κάποιο σημείο ότι το πρόσωπο αυτό κινδυνεύει η φυσική του υπόσταση τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του μετά από όλες αυτές τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται φωτογραφίζοντας τον ίδιο και ως εκ τούτου η επιτροπή αξιολόγησης κινδύνου έχει ήδη επικοινωνήσει μαζί του και αυτή την στιγμή μελετάται αξιολογούνται βασικά όλες οι πληροφορίες που έχουν μαζευτεί θα μαζευτούν για να αποφασίσουν τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Ήδη μέλη της αστυνομίας είχαν συνάντηση με τον ιατροδικαστή, ενώ προχώρησαν και σε αξιολόγηση της περιοχής όπου διαμένει, και τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για λήψη αποφάσεων.

«Θα πρέπει να συγκληθεί μετά τις πληροφορίες που έχουν μαζευτεί ενδεχομένως εντός της ημέρας για να αποφασίσει τι μέτρα θα πρέπει να λάβει. Ισως περιπολιακή κάλυψη κάποια στατικά καθήκοντα κάποια διακριτική κάλυψη του προσώπου αυτού», σημείωσε ο κ. Ανδρέου. 

Μετά τη διαρροή της επιστολής, η μητέρα του Θανάση, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντά στον ιατροδικαστή με τη λαϊκή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». 

«Σού έδωσαν χάριν...Τούς εξαπατούσες και σε πίστευαν όλοι για 17 ολόκληρα χρόνια... μα τώρα έφτασε η ώρα της Αλήθειας... Έβγαλα τον ίδιο τον Θανάση από τον τάφο και μίλησε με την άφωνη μαρτυρία του την Αλήθεια... την οποία βιάστηκαν οι εμπλεκόμενοι «συνεργάτες» σου να θάψουν βαθιά στο χώμα! Μήν ξεχνάς όμως ότι: «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται», τόνισε η μητέρα του Θανάση, Αντριάνα Νικολάου. 

Τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και στη Νομική Υπηρεσία, με τους λειτουργούς οι οποίοι μελετούν το πόρισμα των ποινικών ανακριτών. 

Την ερχόμενη Δευτέρα, εξάλλου, η οικογένεια του Θανάση θα βρεθεί στην Νομική Υπηρεσία, μετά το αίτημά της προκειμένου να ενημερωθεί για τα ευρήματα των ποινικών ανακριτών.