Τηλεόραση Ραδιόφωνο
0ι

Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Γερμανός Πρέσβης για να δώσει εξηγήσεις έπειτα από τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου των Φιλελευθέρων της Γερμανίας και του εκ των αντιπροέδρων του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, ο οποίος αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν «αρουραίο των υπονόμων».

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αντιπρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, για τον Πρόεδρό μας (Ερντογάν) σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Γερμανός πολιτικός «δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου». «Του λείπει εντελώς η πολιτική ηθική και η υπευθυνότητα», αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται ότι «απρεπείς δηλώσεις δίνουν ουσιαστικά μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητά του».