Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λλλλλλθυ

Έξω από την Πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία βρέθηκαν ξανά Ιρανοί οι οποίοι διαμένουν στη Κύπρο σε νέα μια εκδήλωση συμπαράστασης προς όσους αγωνίζονται εδώ και 11 μέρες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και την ισότητα. 

Κρατώντας τις φωτογραφίες της 22χρονη Μαχσά Αμίνι στα χέρια, βροντοφώναξαν ενάντια στο ισλαμικό καθεστώς που καταπιέζει τις γυναίκες στο Ιράν. 

Διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν στον ΑΝΤ1: 

«Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε στους ανθρώπους τι σημαίνει για εμάς η Περσία, τι σημαίνει η χώρα μας για εμάς. Η αστυνομία σκότωσε την Μασχά Αμίνι χωρίς κανένα λόγο.» 

«Ο λόγος είναι η 22χρονη Μαχσα αμίνι που έχασε την ζωή της επειδή είχε επειδή είχε λίγο από τα μαλλιά της έξω από το χιτζαπ» 

Οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούν να αλλάξει η κυβέρνηση του Ιράν, ώστε οι γυναίκες να απαλλαγούν από την αφόρητη καταπίεση, τονίζοντας, πως δεν γίνεται να χάνονται ζωές επειδή φαίνεται μια τούφα από τα μαλλιά τους. 

Συγκεκριμένα είπαν πως: 

«Θέλουμε να αλλάξει αυτό ειδικά που έβγαιναν στο δρόμο να κάνουν διαδήλωση και τώρα βγαίνουν με πολιτικά και στρατιωτικά ρούχα και τους δολοφονούν»

«Σε μας τι μας άφησαν απαγορευμένα πράματα όπως μαλλιά μας πήραν την ελευθερία μας» 

Την φωνή τους μαζί με τους Ιρανούς στην σημερινή διαμαρτυρία ένωσαν και αρκετοί Κύπριοι πολίτες.

Ο8Υ
όι
΄λκ
ο8θυ
ολ8θυλλλλλλλλλ
λλλλλλθυ
οι
ολι
οιη