Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ύπατος Αρμοστής Καναδά

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά με έδρα την Οτάβα Γιώργος Ιωαννίδης, επέδωσε στις 22 Σεπτεμβρίου τα διαπιστευτήρια του στη Γενική Κυβερνήτη του Καναδά, Mary J. May Simon, σε ειδική τελετή στο Rideau Hall, επίσημη κατοικία της Γενικής Κυβερνήτου.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που στάληκε την Τρίτη στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι ο Ύπατος Αρμοστής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γενική Κυβερνήτη και μετέφερε την εκτίμηση και τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επαναβεβαίωσε, προστίθεται, την επιθυμία της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως, μεταξύ άλλων, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά, καθώς επίσης και η ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο των πολυμερών Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, της Κοινοπολιτείας και της Γαλλοφωνίας.

Περαιτέρω, ο νέος Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε τη Γενική Κυβερνήτη για την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω αναβάθμιση της διπλωματικής παρουσίας της Κύπρου στον Καναδά, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση του Καναδά να επαναλειτουργήσει τη διπλωματική αποστολή της χώρας στη Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι διεθνείς εξελίξεις, καθώς και ζητήματα που άπτονται των διατλαντικών σχέσεων και της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Γενική Κυβερνήτης καλωσόρισε τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχόμενη παραγωγική θητεία στον Καναδά και ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και ευχές της προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το λαό της Κύπρου, διαβεβαιώνοντας ως προς τη βούληση της χώρας της για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.