Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Έλενα Κούσιου

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) Έλενα Κούσιου απάντησε στις αναφορές που έγιναν πρόσφατα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για τα μειωμένα έσοδα του ΚΟΑΓ από το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) και έδωσε πληροφορίες για τα έργα του Οργανισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και αυτά που προγραμματίζονται.

Η κ. Κούσιου απαντώντας ερωτήσεις στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1 για τα έσοδα του ΚΟΑΓ από τις επενδύσεις μέσω του ΚΕΠ, είπε πως ο Οργανισμός δεν γνωρίζει ποιες και πόσες αιτήσεις είχαν εγκριθεί μέσω ΚΕΠ και ποια ποσά αναλογούν στον ΚΟΑΓ. Ο Οργανισμός, ανέφερε, είχε την υποχρέωση να εκδίδει μόνο απόδειξη στον αιτητή. Μιλώντας γενικά για το ΚΕΠ ανέφερε ότι θεωρεί πως πρόσφερε περισσότερο καλό παρά κακό και ότι έχει βοηθήσει τον ΚΟΑΓ, ιδιαίτερα για το εν εξελίξει έργο στη Λεμεσό.

Είπε ακόμα πως θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει ώστε να αποδοθούν στον ΚΟΑΓ οι δωρεές που του αναλογούν από τις επενδύσεις που έγιναν μέσω ΚΕΠ. Σημείωσε ότι ο Οργανισμός θα συμμετέχει και σε νέα συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών για το θέμα. Όπως ανέφερε: «Ο ΚΟΑΓ υπήρχε και θα υπάρχει μετά το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Κούσιου αυτή τη στιγμή ο ΚΟΑΓ έχει σε εξέλιξη τα έργα:

-Στη Λεμεσό, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση  

-Στην Κοκκινοτριμιθιά, έργο που αφορά έξι κατοικίες

-Το έργο στην Λάρνακα που αφορά 8 διαμερίσματα

-Το έργο στα Κάτω Πολεμίδια για 12 διαμερίσματα

-Το έργο στο Καϊμακλί που αφορά 13 διαμερίσματα

Για το μέλλον ανέφερε ότι προωθούνται έργα στην Αγλαντζιά και τη Λακατάμεια και θεωρεί ότι ο Οργανισμός είναι σε πολύ καλό δρόμο για την ανάπτυξή τους.  

Όπως είπε πληροφορίες για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και αυτά που προγραμματίζονται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΚΟΑΓ, εδώ. Πρόσθεσε ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος που υπάρχει στην ιστοσελίδα για μελλοντικά έργα.

Αναφορικά με τα κριτήρια του ΚΟΑΓ για έγκριση κάποιας αίτησης είναι να μην έχει ο αιτητής και ο/η σύζυγός του ιδιόκτητη κατοικία και οι αιτητές να διαθέτουν δανειοεξοφλιτική ικανότητα.