Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπουργος μεταφορων

Τη λειτουργία της πλατφόρμας και εφαρμογής κινητού τηλεφώνου FixCyprus, που έχει στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, ανακοίνωσαν σήμερα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Σε χαιρετισμό που έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, του Πανεπιστημίου Κύπρου για την παρουσίαση της πλατφόρμας Fix Cyprus, που συνοδεύεται από το σύνθημα «Για ένα ασφαλές αύριο, φτιάξε το σήμερα!», δήλωσε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των υποδομών του οδικού δικτύου.

Όπως σημείωσε, μέσω της εφαρμογής FixCyprus, ο κάθε πολίτης μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση της κρατικής υπηρεσίας για αστοχίες και προβλήματα στο οδικό δίκτυο (όπως βλάβες, φθορές, βανδαλισμούς), τα οποία θα τυγχάνουν ανάλογου χειρισμού για επιδιόρθωση ή επίλυση τους, τόσο από τις κρατικές υπηρεσίες όσο και από τις τοπικές διοικήσεις, αλλά και από υπηρεσίες όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και Αποχετεύσεων και τους Παρόχους Τηλεπικοινωνιών. Πρόσθεσε ότι, οι αναφορές των πολιτών θα συνοδεύονται από φωτογραφίες και ακριβείς πληροφορίες για τη θέση της αστοχίας ή του προβλήματος, καθώς και σχετικά σχόλια. 

Ο Υπουργός, είπε, ότι οι προαναφερθείσες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί και εκπρόσωποι τους έχουν εκπαιδευτεί για να συμβάλουν στην διαχείριση των αναφορών μέσω της πλατφόρμας FixCyprus. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας του δικτύου, στην οποία θα συμβάλει η εισαγωγή της πλατφόρμας και εφαρμογής κινητού FixCyprus, αναμφίβολα θα οδηγήσει και στην αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Η προώθηση σειράς δράσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων για την βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, δήλωσε κ. Καρούσος. Συμπλήρωσε ότι, μεταξύ άλλων, έχουν υλοποιηθεί προγράμματα χορηγιών για προστατευτικό εξοπλισμό, έχει εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία που θα βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας, και το Υπουργείο έχει προβεί σε στοχευμένες διαφημιστικές εκστρατείες με αντικείμενο την οδική ασφάλεια.

«Η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας Fix Cyprus και της διάθεσης στον πολίτη της αντίστοιχης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, γιατί έτσι ο καθένας από εμάς, αυτοκινητιστής, μοτοσικλετιστής, ποδηλάτης, πεζός ή ακόμα και κάτοικος σε μια περιοχή μπορεί να συνδράμει θετικά», ανέφερε ο Υπουργός.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Υπουργού, ακολούθησε παρουσίαση για τη λειτουργία και τους σκοπούς της πλατφόρμας, από ερευνητές του Κέντρου Αριστείας ΚΟΙΟΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Η παρέμβαση του Αντώνιου Μινίδη – Συνεργάτης του Υπουργού Μεταφορών, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» για την νέα εφαρμογή: 

Φωτογραφίες από την παρουσίαση: 

υπουργος μεταφορων
υπουργος μεταφορων
υπουργος μεταφορων
υπουργος μεταφορων
υπουργος μεταφορων