Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παλιο γσπ

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την προσεχή Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου και μέχρι την αποπεράτωση του έργου, τον Νοέμβριο του 2023, θα ισχύουν στην ευρύτερη περιοχή του παλιού ΓΣΠ λόγω των εργασιών ανάπλασης του χώρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η δεξιά λωρίδα του ασφαλτικού οδοστρώματος (πλάτους 3.10μ.) της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου θα δεσμευτεί καθ’ όλο το μήκος του υπό ανάπλαση τεμαχίου.

Επίσης θα δεσμευτεί η λωρίδα του ασφαλτικού οδοστρώματος πλάτους 3.10μ. στην οδό Βασιλέως Παύλου, καθ’ όλο το μήκος τους υπό ανάπλαση τεμαχίου. Η οδός Βασιλέως Παύλου θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως μονόδρομος με προσωρινή κατάργηση της υφιστάμενης λωρίδας στάθμευσης.

Κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών ανάπλασης, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 24 μήνες, δεν θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων στο χώρο του παλιού ΓΣΠ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται με προσθήκη κατάλληλης περίφραξης, καθώς και εφαρμογή οριζόντιας και κάθετης οδικής σήμανσης.

Ο Δήμος Λευκωσίας απολογείται για την ταλαιπωρία που ενδεχομένως θα προκύψει, σημειώνοντας ότι το έργο είναι εξαιρετικής σημασίας για την πόλη.

Η ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ στοχεύει στη δημιουργία αστικής πλατείας, χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, καθώς και στην κατασκευή  υπόγειου χώρου στάθμευσης, προστίθεται.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.