Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καπνικα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον ενός προσώπου, ηλικίας 51 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων του Τμήματος Τελωνείων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά μεταξύ άλλων κατοχή και εμπορία αδασμολόγητων εμπορευμάτων, κατοχή αφορολόγητων εμπορευμάτων, δόλια αποφυγή καταβολής εισαγωγικού δασμού, δόλια αποφυγή καταβολής φόρου προστιθέμενης αξίας και αποφυγή καταβολής φόρων κατανάλωσης, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας γύρω στις 5.20 σήμερα τα ξημερώματα, μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, ανέκοψαν για έλεγχο στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Λευκωσίας, όχημα που οδηγούσε ένα πρόσωπο, ηλικίας 51 ετών κάτοικος Λεμεσού.

καπν

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εντός του οχήματος, 436 κούτες τσιγάρα διαφόρων μαρκών και 121,5 κιλά καπνού. Ο άνδρας φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τα καπνικά προϊόντα, χωρίς να καταβληθούν οι νενομισμένοι δασμοί».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «ο άνδρας μεταφέρθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου μετέβη και λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων και αφού προχώρησε στην κατάσχεση των προϊόντων και του οχήματος, εξέδωσε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής για το ποσό των 70.000 ευρώ».

Σημείωσε ακόμα ότι σήμερα ο 51χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Τελωνείων. 

καπνικα