Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρκο αλπεις

Ο όμιλος Zegna, με την ευκαιρία των Sustainable Fashion Awards 2022 που προωθούνται από το Ιταλικό Εθνικό Επιμελητήριο Μόδας (CNMI), έλαβε για το Zegna Oasis το Βραβείο Διατήρησης της Βιοποικιλότητας. Το Zegna Oasis είναι ένα πάρκο εκατό τετραγωνικών χιλιομέτρων στις Ιταλικές Άλπεις που δημιουργήθηκε το 1993.

Το βραβείο, σύμφωνα με δήλωση, αναγνωρίζει «τη συνεχή δέσμευση της Zegna για την ανάπτυξη του φυσικού οικοσυστήματος που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή Ermenegildo στις αρχές του περασμένου αιώνα».

Η δέσμευση του ιδρυτή, αναφέρεται, έγινε πολύ πριν η αειφορία και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος γίνουν θεμελιώδεις αρχές για την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης.

«Ο ιδρυτής οδηγήθηκε από τη συνείδηση ότι η ποιότητα που αναζητούσε στα προϊόντα του ήταν στενά συνδεδεμένη με μια θετική σχέση με τη φύση και με την κοινότητα», αναφέρει η δήλωση.

Ο οίκος μόδας μεταξύ άλλων αποφάσισε να φυτέψει μισό εκατομμύριο δέντρα και στη συνέχεια να δημιουργήσει έναν νέο δρόμο, τον Statale 232, που διασχίζει την όαση Zegna, καθώς και σπίτια για υπαλλήλους, ένα σχολείο, νοσοκομείο και εγκαταστάσεις αναψυχής προς όφελος της κοινότητας.