Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυροβολισμοί Ρωσία σχολείο

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδικάζει την επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία

Η ανάρτηση στο Twitter

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση της Δευτέρας σε σχολείο στη ρωσική πόλη Ιζέφσκ.

«Καταδικάζουμε τη σημερινή αποτρόπαια επίθεση εναντίον σχολείου στη ρωσική πόλη Ιζέφσκ. Η Κύπρος εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ένοπλος άνδρας, 34 ετών, επιτέθηκε σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ στη Ρωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, τραυματίες που νοσηλεύονταν μετά τους πυροβολισμούς, κατέληξαν λίγη ώρα αργότερα, με συνέπεια οι νεκροί από το αιματοκύλισμα να ανέρχονται πλέον σε 15, οι 11 εκ των οποίων είναι παιδιά.

Τρόφιμος ψυχιατρείου, νεοναζιστής και θαυμαστής της σφαγής στο λύκειο του Κολουμπάιν το 1999 ήταν ο 34χρονος Αρτέμ Καζαντσέφ, δράστης του μακελειού στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας.

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει την έρευνα σοβαρών εγκλημάτων, ανέφερε ότι ο δράστης και αυτόχειρας φορούσε μπαλακλάβα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε επιστρατευτεί.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι έξι ενήλικες θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια Μακάροφ και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών. Οι γεμιστήρες έγραφαν τη λέξη «μίσος», ενώ σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, στα πιστόλια αναγραφόταν ή ήταν κρεμασμένα λουράκια με τα ονόματα των δραστών της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν («Έρικ» και «Ντίλαν»).

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.